Bountiful staat voor eerlijke, natuurlijke en lekkere producten voor een realistische prijs. Door deze combinatie streeft Bountiful om gezondheidsproducten dichter bij de consument te brengen, zodat iedereen kan genieten van een compleet basis assortiment natuurproducten met toegankelijke prijzen.
Bountiful levert een ruim assortiment van de belangrijkste reformproducten voor een schappelijke prijs. Telkens aangevuld met nieuwe producten afgestemd op uw behoeftes.
Sesam is een plant. De zaden van de plant, de sesamzaadjes, zitten in een doosvrucht, deze worden geoogst op het moment dat ze bruin-zwart zijn verkleurd. Sesamzaadjes worden zowel gepeld als ongepeld verkocht.
Sesamzaad wordt in kleine porties gebruikt voor versiering van brood en gebak en andere deegwaren. Sesamzaad kan in gerechten worden gebruikt om er smaak aan te geven. Sesamzaad is meestal rauw en lichtbruin van kleur. Om het zaad te roosteren gebruikt u een pan die u (zonder olie) eerst verhit. De zaadjes hoeven daarna maar kort geroosterd te worden, hooguit twee minuten.
Sesam is een plant. De zaden van de plant, de sesamzaadjes, zitten in een doosvrucht, deze worden geoogst op het moment dat ze bruin-zwart zijn verkleurd. Sesamzaadjes worden zowel gepeld als ongepeld verkocht.
Sesamzaad wordt in kleine porties gebruikt voor versiering van brood en gebak en andere deegwaren. Sesamzaad kan in gerechten worden gebruikt om er smaak aan te geven. Sesamzaad is meestal rauw en lichtbruin van kleur. Om het zaad te roosteren gebruikt u een pan die u (zonder olie) eerst verhit. De zaadjes hoeven daarna maar kort geroosterd te worden, hooguit twee minuten.
Gedroogde vijgen hebben een hoog gehalte aan natuurlijke suikers. Daarom blijven vijgen na de oogst en het drogen zo lang houdbaar. Vijgen worden soms wat wittig, dit kan geen kwaad.
Vijgen zijn heerlijk om zo te eten. Ze verminderen het hongergevoel en de trek in zoetigheid.
Vijgen passen ook goed bij verschillende gerechten. Je gebruikt vijgen in brood en gebak, maar ook bij het wokken geven vijgen een zoetje aan vlees en groenten. Stoom je gedroogde vijgen even in een zeef boven heet water. Ze worden lekker zacht. Vul de vijg met een zoete of hartige vulling. Bijvoorbeeld roomkaas met gember, slagroom met stukjes pistachenoot of een stukje kaas. Zo heb je een heerlijk hapje!
Vijgen zijn vezelrijk.
Bountiful Soja koekjes 200 gram.
De geschiedenis van Oosterse zoutjes gaat terug tot de negende eeuw. Deze werden niet van rijst gemaakt, maar van tarwebloem en hadden een zoete smaak. Pas in de 17e eeuw werd rijst gebruikt in plaats van bloem. Deze zoutjes worden op smaak gemaakt met onder andere knoflook en peper.
Lekker als hartige snack, als tapas hapje of om mee te dippen.
Muesli is een populair ontbijtproduct bestaande uit havervlokken en (gedroogd) fruit, dat met melk of yoghurt wordt gegeten. Yoghurt met muesli kan ook worden genuttigd als nagerecht.
Muesli is in 1900 door de Zwitserse arts Maximilian Oskar Bircher-Benner voor zijn patienten ontwikkeld als dieetspijs. Dr. Bircher-Benner was een van de eerste voedingsdeskundigen die welvaartsziekten toeschreef aan een voeding die niet langer lebensfrisch, oftewel vers uit de natuur, was. Hij ging uit van een vegetarische voeding. Zijn theorie was kortweg dat het menselijk organisme het beste kan gedijen en herstellen door rauwe en zo min mogelijk bewerkte vruchten, zaden en groenten te eten.
Heerlijk door je kwark, yoghurt, melk of probeer eens met een glas vruchtensap. Ook kun je de muesli verwerken in eigen mueslirepen.
Spelt is een eenjarige plant uit het Tarwe geslacht (Triticum). Spelt wordt beschouwd als een primitieve tarwesoort. Het is een graansoort die reeds voor 7000 v. Chr. verbouwd werd. Er komen veel mengvormen met en overgangen naar gewone tarwe voor, omdat spelt gemakkelijk kruist met de vaak in nabijheid verbouwde gewone tarwe.
In recepten kan de genoemde hoeveelheid tarwemeel of bloem door dezelfde hoeveelheid speltmeel of speltbloem worden vervangen