Bountiful staat voor eerlijke, natuurlijke en lekkere producten voor een realistische prijs. Door deze combinatie streeft Bountiful om gezondheidsproducten dichter bij de consument te brengen, zodat iedereen kan genieten van een compleet basis assortiment natuurproducten met toegankelijke prijzen.
Bountiful levert een ruim assortiment van de belangrijkste reformproducten voor een schappelijke prijs. Telkens aangevuld met nieuwe producten afgestemd op uw behoeftes.
Bountiful Studentenmix biologisch ongebrand 200 gram.
Een verse en knapperige mengeling van de beste noten en rozijnen. Heerlijk als tussendoortje of als snack na het sporten. Ook kinderen zijn er dol op. Bountiful studentenhaver is ook lekker om door uw brooddeeg heen te doen voor een smakelijk rozijnen-notenbrood.
Stuifmeel of pollen verzamelen de bijen in speciale korfjes aan hun achterpoten. De samenstelling van
stuifmeel lijkt op die van honing, behalve dat er meer eiwitten, vetten en vitaminen in zitten. De imker oogst
stuifmeel met behulp van een 'pollenval', waarin hij ongeveer 10% van de totale pollenproductie opvangt.
De bijen ondervinden hiervan geen hinder. Stuifmeel- pollen worden bij maximaal 40 graden gedroogd en
ondergaan geen verder bewerkingen.
Bountiful Sultana rozijnen biologisch 1000 gram.
Biologische Sultana rozijnen worden van de gelijknamige pitloze druif gemaakt. Deze rozijnen zijn heerlijk zoet en een bron van vezels. Kortom een gezonde en lekkere snack. Ze zijn ook prima te gebruiken om mee te koken en te bakken.
Bountiful Sultana rozijnen biologisch 500 gram.
Biologische Sultana rozijnen worden van de gelijknamige pitloze druif gemaakt. Deze rozijnen zijn heerlijk zoet en een bron van vezels. Kortom een gezonde en lekkere snack. Ze zijn ook prima te gebruiken om mee te koken en te bakken.
Bountiful Tarwekiemen 500 gram.
Tarwekiemen zijn de kernen van de tarwekorrels. De tarwe wordt gereinigd, gemalen en gezeefd. De kiemen worden samen met de zemelen gesorteerd op grootte. Om de kiemen te kunnen afscheiden worden ze geplet tot vlokjes die vervolgens worden afgezeefd. Tarwekiemen worden voornamelijk gebruikt als grondstof voor brood. Ze zijn heerlijk zacht van smaak met een vleugje zoet en bitter.
Tarwekiemen zijn heerlijk door je muesli, pap, yoghurt, soep of door je groenten. Ook kun je ze door het deeg doen wanneer je cake of brood gaat bakken.
Tarwekiemen zijn vezelrijk.
Bountiful Tarwekiemolie 250 ml.
De tarwekiem verschijnt als een vlekje op de tarwekorrel, van waaruit de korrel begint te kiemen. Tarwekiemolie wordt uit deze delen van de plant geperst. Voor de beste resultaten moet de olie koudgeperst zijn. Dat wil zeggen dat er in het gehele verwerkingsproces geen warmte aan te pas mag komen.
Het toevoegen van een paar druppels tarwekiemolie aan fruit- en groentesappen maakt het opnemen van in vet oplosbare vitaminen makkelijker. Met andere woorden: je lichaam kan meer vitaminen opnemen als je in verse sappen een theelepeltje olie doet. Tarwekiemolie is niet hitte-stabiel, dus je kunt er niet in bakken. Daarentegen is het bij uitstek geschikt voor de koude keuken. Ook zou je verse gekookte groenten met tarwekiemolie kunnen besprenkelen. Tarwekiemolie wordt het meest gebruikt als basis voor saladedressing of salade.
Bij lage temperaturen kan de tarwekiemolie troebel worden. Dit heeft geen invloed op de voedingswaarde.
Bountiful biologische tarwezemelen 250 gram.
Zemelen zijn de buitenste vliesjes van de tarwekorrel, die vrijkomen bij het tot meel malen van de korrel. Zemelen bevatten veel voedingsvezels. Bij bruinbrood worden de zemelen gedeeltelijk uit het meel verwijderd. Bij witbrood zijn alle zemelen uit het meel verwijderd.
Onze biologische zamelen zijn lekker in de muesli of yoghurt. Ook kan je tarwezemelen over je salade strooien. Voor een goed resultaat, is het belangrijk dat je bij gebruik van tarwezemelen voldoende water drinkt.
Tarwezemelen zijn vezelrijk.
Bountiful Vijgen 750 gram.
Gedroogde vijgen hebben een hoog gehalte aan natuurlijke suikers. Daarom blijven vijgen na de oogst en het drogen zo lang houdbaar. Vijgen worden soms wat wittig, dit kan geen kwaad.
Vijgen zijn heerlijk om zo te eten. Ze verminderen het hongergevoel en de trek in zoetigheid.
Vijgen passen ook goed bij verschillende gerechten. Je gebruikt vijgen in brood en gebak, maar ook bij het wokken geven vijgen een zoetje aan vlees en groenten. Stoom je gedroogde vijgen even in een zeef boven heet water. Ze worden lekker zacht. Vul de vijg met een zoete of hartige vulling. Bijvoorbeeld roomkaas met gember, slagroom met stukjes pistachenoot of een stukje kaas. Zo heb je een heerlijk hapje!
Vijgen zijn vezelrijk.