Spelt is een eenjarige plant uit het Tarwe geslacht (Triticum). Spelt wordt beschouwd als een primitieve tarwesoort. Het is een graansoort die reeds voor 7000 v. Chr. verbouwd werd. Er komen veel mengvormen met en overgangen naar gewone tarwe voor, omdat spelt gemakkelijk kruist met de vaak in nabijheid verbouwde gewone tarwe.
In recepten kan de genoemde hoeveelheid tarwemeel of bloem door dezelfde hoeveelheid speltmeel of speltbloem worden vervangen
Bountiful Stevia 100 ml vloeibaar.
Stevia is een natuurlijke zoetstof die ongeveer 200 tot 300 keer zo zoet is als suiker. Het mag sinds 2011 in de Europese Unie gebruikt worden. De plant waar het uit geïsoleerd wordt, komt uit de grensstreek tussen Paraguay en Brazilië. Daar is het blad van de plant al eeuwenlang een zoetmiddel. De bladeren worden daar onder andere in de thee gedaan. De bladeren van de steviaplant worden gemalen en geweekt in heet water. Deze oplossing wordt verder gezuiverd tot steviadruppels.
Gebruik 3 druppels stevia ipv 1 klontje suiker.
Bountiful stevia is vrij van suiker, gist, tarwe, gluten, soja, melk, ei, kleurstoffen, aroma en chemische zoetstoffen.
Bountiful Studentenhaver 200 gram.
Een verse en knapperige mengeling van de beste noten en rozijnen. Heerlijk als tussendoortje of als snack na het sporten. Ook kinderen zijn er dol op. Bountiful studentenhaver is ook lekker om door uw brooddeeg heen te doen voor een smakelijk rozijnen-notenbrood.
Bountiful Studentenhaver 500 gram.
Een verse en knapperige mengeling van de beste noten en rozijnen. Heerlijk als tussendoortje of als snack na het sporten. Ook kinderen zijn er dol op. Bountiful studentenhaver is ook lekker om door uw brooddeeg heen te doen voor een smakelijk rozijnen-notenbrood.
Heb je snelle trek op werk, school of straat, dan ben je blij dat er een zakje studentenhaver staat.
Een paar handjes en dan is het gedaan, en kan je er weer even tegenaan.
Bountiful Studentenmix biologisch ongebrand 200 gram.
Een verse en knapperige mengeling van de beste noten en rozijnen. Heerlijk als tussendoortje of als snack na het sporten. Ook kinderen zijn er dol op. Bountiful studentenhaver is ook lekker om door uw brooddeeg heen te doen voor een smakelijk rozijnen-notenbrood.
Stuifmeel of pollen verzamelen de bijen in speciale korfjes aan hun achterpoten. De samenstelling van
stuifmeel lijkt op die van honing, behalve dat er meer eiwitten, vetten en vitaminen in zitten. De imker oogst
stuifmeel met behulp van een 'pollenval', waarin hij ongeveer 10% van de totale pollenproductie opvangt.
De bijen ondervinden hiervan geen hinder. Stuifmeel- pollen worden bij maximaal 40 graden gedroogd en
ondergaan geen verder bewerkingen.
Bountiful Sultana rozijnen biologisch 1000 gram.
Biologische Sultana rozijnen worden van de gelijknamige pitloze druif gemaakt. Deze rozijnen zijn heerlijk zoet en een bron van vezels. Kortom een gezonde en lekkere snack. Ze zijn ook prima te gebruiken om mee te koken en te bakken.
Bountiful Sultana rozijnen biologisch 500 gram.
Biologische Sultana rozijnen worden van de gelijknamige pitloze druif gemaakt. Deze rozijnen zijn heerlijk zoet en een bron van vezels. Kortom een gezonde en lekkere snack. Ze zijn ook prima te gebruiken om mee te koken en te bakken.
Bountiful Tarwekiemen 500 gram.
Tarwekiemen zijn de kernen van de tarwekorrels. De tarwe wordt gereinigd, gemalen en gezeefd. De kiemen worden samen met de zemelen gesorteerd op grootte. Om de kiemen te kunnen afscheiden worden ze geplet tot vlokjes die vervolgens worden afgezeefd. Tarwekiemen worden voornamelijk gebruikt als grondstof voor brood. Ze zijn heerlijk zacht van smaak met een vleugje zoet en bitter.
Tarwekiemen zijn heerlijk door je muesli, pap, yoghurt, soep of door je groenten. Ook kun je ze door het deeg doen wanneer je cake of brood gaat bakken.
Tarwekiemen zijn vezelrijk.
Bountiful Tarwekiemolie 250 ml.
De tarwekiem verschijnt als een vlekje op de tarwekorrel, van waaruit de korrel begint te kiemen. Tarwekiemolie wordt uit deze delen van de plant geperst. Voor de beste resultaten moet de olie koudgeperst zijn. Dat wil zeggen dat er in het gehele verwerkingsproces geen warmte aan te pas mag komen.
Het toevoegen van een paar druppels tarwekiemolie aan fruit- en groentesappen maakt het opnemen van in vet oplosbare vitaminen makkelijker. Met andere woorden: je lichaam kan meer vitaminen opnemen als je in verse sappen een theelepeltje olie doet. Tarwekiemolie is niet hitte-stabiel, dus je kunt er niet in bakken. Daarentegen is het bij uitstek geschikt voor de koude keuken. Ook zou je verse gekookte groenten met tarwekiemolie kunnen besprenkelen. Tarwekiemolie wordt het meest gebruikt als basis voor saladedressing of salade.
Bij lage temperaturen kan de tarwekiemolie troebel worden. Dit heeft geen invloed op de voedingswaarde.
Bountiful biologische tarwezemelen 250 gram.
Zemelen zijn de buitenste vliesjes van de tarwekorrel, die vrijkomen bij het tot meel malen van de korrel. Zemelen bevatten veel voedingsvezels. Bij bruinbrood worden de zemelen gedeeltelijk uit het meel verwijderd. Bij witbrood zijn alle zemelen uit het meel verwijderd.
Onze biologische zamelen zijn lekker in de muesli of yoghurt. Ook kan je tarwezemelen over je salade strooien. Voor een goed resultaat, is het belangrijk dat je bij gebruik van tarwezemelen voldoende water drinkt.
Tarwezemelen zijn vezelrijk.
Bountiful Vijgen 750 gram.
Gedroogde vijgen hebben een hoog gehalte aan natuurlijke suikers. Daarom blijven vijgen na de oogst en het drogen zo lang houdbaar. Vijgen worden soms wat wittig, dit kan geen kwaad.
Vijgen zijn heerlijk om zo te eten. Ze verminderen het hongergevoel en de trek in zoetigheid.
Vijgen passen ook goed bij verschillende gerechten. Je gebruikt vijgen in brood en gebak, maar ook bij het wokken geven vijgen een zoetje aan vlees en groenten. Stoom je gedroogde vijgen even in een zeef boven heet water. Ze worden lekker zacht. Vul de vijg met een zoete of hartige vulling. Bijvoorbeeld roomkaas met gember, slagroom met stukjes pistachenoot of een stukje kaas. Zo heb je een heerlijk hapje!
Vijgen zijn vezelrijk.
Bountiful biologische vijgen 500 gram.
Gedroogde vijgen hebben een hoog gehalte aan natuurlijke suikers. Daarom blijven vijgen na de oogst en het drogen zo lang houdbaar. Vijgen worden soms wat wittig, dit kan geen kwaad.
Vijgen zijn heerlijk om zo te eten. Ze verminderen het hongergevoel en de trek in zoetigheid.
Vijgen passen ook goed bij verschillende gerechten. Je gebruikt vijgen in brood en gebak, maar ook bij het wokken geven vijgen een zoetje aan vlees en groenten. Stoom je gedroogde vijgen even in een zeef boven heet water. Ze worden lekker zacht. Vul de vijg met een zoete of hartige vulling. Bijvoorbeeld roomkaas met gember, slagroom met stukjes pistachenoot of een stukje kaas. Zo heb je een heerlijk hapje!
Vijgen zijn vezelrijk.
Bountiful Vlierbessensap 750 ml.
Vlierbessen groeien aan de overbekende vlierbessenstruik die je her en der in Nederland ziet groeien. Hij is hier en in de rest van Europa inheems. Vlierbessen kunnen gegeten worden als ze goed rijp zijn, maar vaker worden ze gebruikt als basis voor een siroop. Van de bloemen kun je thee maken.
Dit sap is op ambachtelijke wijze bereid, zonder enige toevoeging. Dit betekent dat er geen geur-, kleur-, of smaakstoffen worden toegevoegd aan Bountiful Vlierbessensap. U kunt genieten van 100% puur sap.
Vlierbessensap heeft een hele zure smaak en wordt daarom niet als normale dorstlesser gebruikt.
Bountiful biologische Vlierbessensiroop 500 ml.
Een heerlijke siroop van ingekookte vlierbloesem afkomstig uit Scandinavië. Om aan te lengen of als ingrediënt te gebruiken in gerechten. Probeert u ook eens een scheutje vlierbessensiroop over uw ijs.
Dit product is op ambachtelijke wijze bereid. Er zijn geen kleur- en geurstoffen toegevoegd.
Walnoten zijn voedzaam en rijk aan gezonde vetten, zoals omega-3-vetzuren, die goed zijn voor je hart. Ze bevatten ook eiwitten, vezels en belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine E en magnesium. Deze noten kunnen je helpen om langer een verzadigd gevoel te houden, wat handig is als je wilt snacken zonder te veel te eten. Bovendien dragen ze bij aan een gezonde hersenfunctie dankzij de aanwezigheid van antioxidanten.
Bountiful Walnoten 500 gram.
Walnoten zijn al duizenden jaren bekend in Europa. Walnoten zijn eigenlijk geen noten maar steenvruchten, net als de abrikoos, de kers, de perzik en de pruim.
Walnoten worden wereldwijd in allerlei gerechten verwerkt, bijvoorbeeld in salades, gebak, brood en sommige Franse kazen. Je kunt ze roosteren in de pan of oven, of vers in gerechten verwerken. Je kunt ze ook toevoegen aan een ontbijt van muesli met yoghurt. Walnoten zijn ook in warme gerechten lekker, bijvoorbeeld in een Italiaanse pasta.
Walnoten worden nooit gebrand.
Bountiful biologische Walnoten 150 gram.
Walnoten zijn al duizenden jaren bekend in Europa. Eigenlijk zijn walnoten geen noten maar steenvruchten, net als de abrikoos, de kers, de perzik en de pruim.
Walnoten worden wereldwijd in allerlei gerechten verwerkt, bijvoorbeeld in salades, gebak, brood en sommige Franse kazen. Je kunt ze roosteren in de pan of oven, of vers in gerechten verwerken. Je kunt ze toevoegen aan een ontbijt van muesli met yoghurt. Ze zijn ook in warme gerechten lekker, bijvoorbeeld in een Italiaanse pasta.
Walnoten worden nooit gebrand.
Bountiful Weidebloemen honing creme 900 gram.
Honing is een natuurlijk product. Bijen verzamelen nectar uit bloemen en zetten deze met behulp van enzymen om in honing. De kleur en de smaak van honing wordt vooral bepaald door waar de nectar vandaan komt, maar ook de mate van kristallisatie is van invloed op de smaak. Wanneer de imker een zeer kleine hoeveelheid fijn kristalliserende honing toevoegt en de honing daarna een aantal weken dagelijks roert krijgt hij als eindproduct crèmehoning.
Heerlijk op brood, in de thee en te gebruiken bij koken en bakken. Voor behoud van voedingsstoffen niet verhitten boven 37 graden Celsius.
Onze honing is 100% natuurzuiver en koud geslingerd!
Honing is een natuurlijk product. Bijen verzamelen nectar uit bloemen en zetten deze mbv enzymen om in honing. De kleur en de smaak van honing wordt grotendeels bepaald door de oorsprong van de nectar, maar ook de mate van kristallisatie is van invloed op de smaak.
Heerlijk op brood, in de thee en te gebruiken bij koken en bakken. Voor behoud van voedingsstoffen niet verhitten boven 37 graden Celsius. Onze honing is 100% natuur zuiver en koud geslingerd!