Bountiful biologisch Maca poeder 150 gram.
Maca is een voedzaam knolgewas uit Peru. De wortel wordt gekookt, gedroogd en daarna tot een poeder vermalen. Maca wordt in Peru al ruim 2600 jaar verbouwd. Maca is erg lekker. Het heeft een moutachtige of nootachtige smaak, het doet sommigen denken aan de smaak van boterbabbelaars. Ook heeft het een zeer subtiele scherpte, die aan een radijsje doen denken.
Als je net begint om Maca poeder te gebruiken moet je het langzaam opbouwen. De dagelijkse aanbeveling is 2 theelepels per dag( 2,5g-5g). Het is erg lekker om door de yoghurt te roeren met wat vers fruit, door een smoothie, een fruitsapje of notenmelk te doen en zelfs in je kopje koffie of thee is het heerlijk. Maca krijgt een wel heel bijzondere en lekkere smaak als je het combineert met rauwe cacao. Maca poeder kan aan alle cacao traktaties, zelfgemaakte toetjes, zoete traktaties, salades, saladedressings, jam, bouillons, soepen en puddingen worden toegevoegd. Maca poeder kan ook prima dienen als emulgator.
Mensen met schildklier of bloeddruk problemen, doen er goed aan eerst met hun arts te overleggen of ze maca zonder problemen kunnen gebruiken.
Bountiful Moerbeien biologisch 400 gram.
Moerbeien zijn gedroogde vruchtjes uit warme gebieden zoals Afrika en Azië. Ze hebben licht zoete, honingachtige smaak en zijn iets krokant doordat ze gedroogd worden. Moerbeien zijn puur natuur en erg lekker om toe te voegen aan een smoothie, door de yoghurt te doen of om zo, als lekker tussendoortje, op te eten.
Ook heel lekker in een fruitsalade, in de muesli, in energy bars, studentenhaver, in cake, koekjes of taart.
Moerbeien zijn vezelrijk.
Bountiful mooncrackers 200 gram.
Japanse zoutjes Mooncracker
De geschiedenis van Japanse zoutjes gaat terug tot de negende eeuw. Deze werden niet van rijst gemaakt, maar van (tarwe)bloem en hadden een zoete smaak. Pas in de 17e eeuw werd rijst gebruikt in plaats van bloem. Deze rijstzoutjes worden op smaak gebracht met onder andere sojasaus, zeewier (nori) en sesamzaad.
Lekker als knapperig tussendoortje, als bijgerecht bij een Oosterse maaltijd of als tapas hapje.
Bountiful Notenmelange 150 gram.
Bountiful Notenmelange is een heerlijke mix van verschillende soorten noten. Heerlijk als snack, maar ook lekker in brood of gebak of muesli.
Bountiful biologische olijfolie 500 ml.
Bountiful biologische extra virgin olijfolie wordt koudgeperst uit de hele olijf met pit. Extra virgin olijfolie is olie van de eerste persing, oftewel de duurste kwaliteit olijfolie met de beste smaak. De olie kan verhit worden, maar komt nog beter tot zijn recht in bijvoorbeeld dressings of over de pasta, omdat de smaak dan beter behouden blijft.
Bountiful Paranoten biologisch 200 gram.
De paranoot vind je voornamelijk in Brazilie, Paraguay, Bolivia, Peru en Venezuela. De paranoot ofwel Braziliaanse noot, lijkt op een kokosnoot en groeit aan een boom van 40 tot 60 meter hoog, met een doorsnede van circa twee meter. Deze opvallende bomen staan vooral in het Braziliaanse Amazonegebied. Van november tot en met maart vallen de rijpe vruchten (harde, kegelvormige hulzen) uit de boom. Deze hulzen bevatten elk acht tot twaalf zaden, de voor ons bekende paranoten. Het is lekker om ze zo te eten of in een notenmix. Paranoten kun je prima heel of gebroken door een groene salade mengen. De paranoot doet het prima in een pesto: pureer eens 6 paranoten en wat basilicumblaadjes samen in een vijzel. Paranoten kunnen uitstekend (gebroken) verwerkt worden in brood, cake, koekjes en taarten.
Bountiful biologische Pecan noten 150 gram.
De pecannoot is verre familie van de walnoot, wat aan zijn uiterlijk al te zien is. Pecannoten zijn heerlijk door havermoutpap of als extra toevoeging in de muesli.
De noot is erg populair in de Verenigde Staten. Er wordt daar een traditionele taart van gemaakt, de pecanpie. Vanwege de heerlijke zoetige smaak kunnen de pecannoten ook goed in vleesgerechten, salades en gevogelte verwerkt worden.
Pecannoten kunnen tevens gebruikt worden ter vervanging van vlees in de vegetarische keuken.
Bountiful biologische Pompoenpitten 1 kilo.
Pompoenpitten zijn erg lekker bij salades en een lekkere toevoeging aan een brood. Je kan ze roosteren in de pan en gebruiken als garnering voor diverse gerechten zoals een rauwkostschotel. Ook op een cake smaken ze heel lekker.
Bountiful Pompoenpitten 200 gram.
Pompoenpitten zijn erg lekker bij salades en een lekkere toevoeging aan een brood. Je kan ze roosteren in de pan en gebruiken als garnering voor diverse gerechten zoals een rauwkostschotel. Ook op een cake smaken ze heel lekker.
Bountiful Pruimen zonder pit 1 kilo.
Deze gedroogde pruimen zijn afkomstig uit Chili. Gedroogde pruimen kun je als snack eten, daarnaast lenen ze zich uitstekend voor toetjes, door pannenkoeken of als zoetstof voor bijvoorbeeld cakes. Maar gedroogde pruimen smaken ook erg lekker in een gerecht met bijvoorbeeld lamsvlees of in fruitsalades.
Een pruim kun je blenderen samen met ander fruit en eventueel yoghurt, melk of sap, zodat je een lekkere smoothie krijgt.
Gedroogde pruimen zijn een prima zoetstof en een goed alternatief voor geraffineerde suiker
Bountiful Pruimen zonder pruimen 500 gram.
Deze gedroogde pruimen zijn afkomstig uit Chili. Gedroogde pruimen kun je als snack eten, daarnaast lenen ze zich uitstekend voor toetjes, door pannenkoeken of als zoetstof voor bijvoorbeeld cakes. Maar gedroogde pruimen smaken ook erg lekker in een gerecht met bijvoorbeeld lamsvlees of in fruitsalades.
Een pruim kun je blenderen samen met ander fruit en eventueel yoghurt, melk of sap, zodat je een lekkere smoothie krijgt.
Gedroogde pruimen zijn een prima zoetstof en een goed alternatief voor geraffineerde suiker.
Bountiful biologische Psyllium vezel 200 gram.
Psyllium husk vezels zijn de buitenste schilletjes van vlozaad. Het product wordt gebruikt door mensen die extra vezels aan hun voeding willen toevoegen, bijvoorbeeld wanneer men een gluten-arm dieet volgt.
Geclassificeerd als oplosbare vezel. Onze psyllium husk vezel bevat geen toevoegingen. Veilig te gebruiken en niet irriterend.
Gebruik maximaal 2 eetlepels per dag met 2 glazen water, soep, vruchtensap of ander vocht. Een theelepel is vaak al voldoende. Je kan de vezel ideaal verwerken in (gluten-arm) brood, yoghurt, muesli en rijstpap. Bij kinderen (6 – 12 jaar) het gebruik beperken tot max. 1 eetlepel per dag. Voldoende drinken bij het gebruik van psyllium. Eventuele geneesmiddelen neemt u beste minimaal 1 uur voor of na het gebruik van psyllium in.
Bountiful biologisch Quinoa 500 gram.
Quinoa is een gewas dat voornamelijk uit Zuid-Amerika komt. Het groeit in landen als Peru en Bolivia, maar komt ook in de Rocky Mountains in de Verenigde Staten voor. Hoewel het erg op een graansoort lijkt, is dit het niet. Toch wordt het vaak als graansoort gegeten. Quinoa is familie van spinazie en rode biet en heeft een nootachtige smaak.
Quinoa kan als vleesvervanger worden gegeten. Ook stilt het de stevige trek.
Lekker ipv rijst, in een salade, in pannenkoekjes, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Er zijn verschillende soorten quinoa te krijgen: rood, zwart, groen en blank. Het smaakt allemaal hetzelfde. Quinoa is in steeds meer supermarkten te vinden en neemt toe aan populariteit.
Bountiful biologische Rode bietensap 750 ml.
De rode biet, gewestelijk kroot, (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. ruba) is een wortelgewas uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae) in het geslacht biet. De rode biet behoort, net als onder andere de suikerbiet, tot de bietensoort Beta vulgaris.
Deze rode bieten sap is op ambachtelijke wijze bereid, zonder enige toevoeging. Hierdoor blijven de pure smaak en het volledige aroma behouden. Het bevat geen geur-, kleur-, en smaakstoffen en is niet gemaakt van concentraat.
Bountiful biologische salade pittenmix 250 gram.
Bountiful biologische salade pittenmix is een mix van zonnebloempitten, pijnboompitten, pompoenpitten en sojavlokken. De mix is heerlijk om over je salade te strooien, maar ook lekker om te snacken of in je muesli of yoghurt te doen. Deze mix is ongebrand.
Sesam is een plant. De zaden van de plant, de sesamzaadjes, zitten in een doosvrucht, deze worden geoogst op het moment dat ze bruin-zwart zijn verkleurd. Sesamzaadjes worden zowel gepeld als ongepeld verkocht.
Sesamzaad wordt in kleine porties gebruikt voor versiering van brood en gebak en andere deegwaren. Sesamzaad kan in gerechten worden gebruikt om er smaak aan te geven. Sesamzaad is meestal rauw en lichtbruin van kleur. Om het zaad te roosteren gebruikt u een pan die u (zonder olie) eerst verhit. De zaadjes hoeven daarna maar kort geroosterd te worden, hooguit twee minuten.
Gedroogde vijgen hebben een hoog gehalte aan natuurlijke suikers. Daarom blijven vijgen na de oogst en het drogen zo lang houdbaar. Vijgen worden soms wat wittig, dit kan geen kwaad.
Vijgen zijn heerlijk om zo te eten. Ze verminderen het hongergevoel en de trek in zoetigheid.
Vijgen passen ook goed bij verschillende gerechten. Je gebruikt vijgen in brood en gebak, maar ook bij het wokken geven vijgen een zoetje aan vlees en groenten. Stoom je gedroogde vijgen even in een zeef boven heet water. Ze worden lekker zacht. Vul de vijg met een zoete of hartige vulling. Bijvoorbeeld roomkaas met gember, slagroom met stukjes pistachenoot of een stukje kaas. Zo heb je een heerlijk hapje!
Vijgen zijn vezelrijk.
Bountiful Soja koekjes 200 gram.
De geschiedenis van Oosterse zoutjes gaat terug tot de negende eeuw. Deze werden niet van rijst gemaakt, maar van tarwebloem en hadden een zoete smaak. Pas in de 17e eeuw werd rijst gebruikt in plaats van bloem. Deze zoutjes worden op smaak gemaakt met onder andere knoflook en peper.
Lekker als hartige snack, als tapas hapje of om mee te dippen.
Muesli is een populair ontbijtproduct bestaande uit havervlokken en (gedroogd) fruit, dat met melk of yoghurt wordt gegeten. Yoghurt met muesli kan ook worden genuttigd als nagerecht.
Muesli is in 1900 door de Zwitserse arts Maximilian Oskar Bircher-Benner voor zijn patienten ontwikkeld als dieetspijs. Dr. Bircher-Benner was een van de eerste voedingsdeskundigen die welvaartsziekten toeschreef aan een voeding die niet langer lebensfrisch, oftewel vers uit de natuur, was. Hij ging uit van een vegetarische voeding. Zijn theorie was kortweg dat het menselijk organisme het beste kan gedijen en herstellen door rauwe en zo min mogelijk bewerkte vruchten, zaden en groenten te eten.
Heerlijk door je kwark, yoghurt, melk of probeer eens met een glas vruchtensap. Ook kun je de muesli verwerken in eigen mueslirepen.