Bountiful Sultana rozijnen biologisch 1000 gram.
Biologische Sultana rozijnen worden van de gelijknamige pitloze druif gemaakt. Deze rozijnen zijn heerlijk zoet en een bron van vezels. Kortom een gezonde en lekkere snack. Ze zijn ook prima te gebruiken om mee te koken en te bakken.
Bountiful Sultana rozijnen biologisch 500 gram.
Biologische Sultana rozijnen worden van de gelijknamige pitloze druif gemaakt. Deze rozijnen zijn heerlijk zoet en een bron van vezels. Kortom een gezonde en lekkere snack. Ze zijn ook prima te gebruiken om mee te koken en te bakken.
Bountiful Tarwekiemen 500 gram.
Tarwekiemen zijn de kernen van de tarwekorrels. De tarwe wordt gereinigd, gemalen en gezeefd. De kiemen worden samen met de zemelen gesorteerd op grootte. Om de kiemen te kunnen afscheiden worden ze geplet tot vlokjes die vervolgens worden afgezeefd. Tarwekiemen worden voornamelijk gebruikt als grondstof voor brood. Ze zijn heerlijk zacht van smaak met een vleugje zoet en bitter.
Tarwekiemen zijn heerlijk door je muesli, pap, yoghurt, soep of door je groenten. Ook kun je ze door het deeg doen wanneer je cake of brood gaat bakken.
Tarwekiemen zijn vezelrijk.
Bountiful Tarwekiemolie 250 ml.
De tarwekiem verschijnt als een vlekje op de tarwekorrel, van waaruit de korrel begint te kiemen. Tarwekiemolie wordt uit deze delen van de plant geperst. Voor de beste resultaten moet de olie koudgeperst zijn. Dat wil zeggen dat er in het gehele verwerkingsproces geen warmte aan te pas mag komen.
Het toevoegen van een paar druppels tarwekiemolie aan fruit- en groentesappen maakt het opnemen van in vet oplosbare vitaminen makkelijker. Met andere woorden: je lichaam kan meer vitaminen opnemen als je in verse sappen een theelepeltje olie doet. Tarwekiemolie is niet hitte-stabiel, dus je kunt er niet in bakken. Daarentegen is het bij uitstek geschikt voor de koude keuken. Ook zou je verse gekookte groenten met tarwekiemolie kunnen besprenkelen. Tarwekiemolie wordt het meest gebruikt als basis voor saladedressing of salade.
Bij lage temperaturen kan de tarwekiemolie troebel worden. Dit heeft geen invloed op de voedingswaarde.
Bountiful biologische tarwezemelen 250 gram.
Zemelen zijn de buitenste vliesjes van de tarwekorrel, die vrijkomen bij het tot meel malen van de korrel. Zemelen bevatten veel voedingsvezels. Bij bruinbrood worden de zemelen gedeeltelijk uit het meel verwijderd. Bij witbrood zijn alle zemelen uit het meel verwijderd.
Onze biologische zamelen zijn lekker in de muesli of yoghurt. Ook kan je tarwezemelen over je salade strooien. Voor een goed resultaat, is het belangrijk dat je bij gebruik van tarwezemelen voldoende water drinkt.
Tarwezemelen zijn vezelrijk.
Bountiful Vijgen 750 gram.
Gedroogde vijgen hebben een hoog gehalte aan natuurlijke suikers. Daarom blijven vijgen na de oogst en het drogen zo lang houdbaar. Vijgen worden soms wat wittig, dit kan geen kwaad.
Vijgen zijn heerlijk om zo te eten. Ze verminderen het hongergevoel en de trek in zoetigheid.
Vijgen passen ook goed bij verschillende gerechten. Je gebruikt vijgen in brood en gebak, maar ook bij het wokken geven vijgen een zoetje aan vlees en groenten. Stoom je gedroogde vijgen even in een zeef boven heet water. Ze worden lekker zacht. Vul de vijg met een zoete of hartige vulling. Bijvoorbeeld roomkaas met gember, slagroom met stukjes pistachenoot of een stukje kaas. Zo heb je een heerlijk hapje!
Vijgen zijn vezelrijk.
Bountiful biologische vijgen 500 gram.
Gedroogde vijgen hebben een hoog gehalte aan natuurlijke suikers. Daarom blijven vijgen na de oogst en het drogen zo lang houdbaar. Vijgen worden soms wat wittig, dit kan geen kwaad.
Vijgen zijn heerlijk om zo te eten. Ze verminderen het hongergevoel en de trek in zoetigheid.
Vijgen passen ook goed bij verschillende gerechten. Je gebruikt vijgen in brood en gebak, maar ook bij het wokken geven vijgen een zoetje aan vlees en groenten. Stoom je gedroogde vijgen even in een zeef boven heet water. Ze worden lekker zacht. Vul de vijg met een zoete of hartige vulling. Bijvoorbeeld roomkaas met gember, slagroom met stukjes pistachenoot of een stukje kaas. Zo heb je een heerlijk hapje!
Vijgen zijn vezelrijk.
Bountiful Vlierbessensap 750 ml.
Vlierbessen groeien aan de overbekende vlierbessenstruik die je her en der in Nederland ziet groeien. Hij is hier en in de rest van Europa inheems. Vlierbessen kunnen gegeten worden als ze goed rijp zijn, maar vaker worden ze gebruikt als basis voor een siroop. Van de bloemen kun je thee maken.
Dit sap is op ambachtelijke wijze bereid, zonder enige toevoeging. Dit betekent dat er geen geur-, kleur-, of smaakstoffen worden toegevoegd aan Bountiful Vlierbessensap. U kunt genieten van 100% puur sap.
Vlierbessensap heeft een hele zure smaak en wordt daarom niet als normale dorstlesser gebruikt.
Bountiful biologische Vlierbessensiroop 500 ml.
Een heerlijke siroop van ingekookte vlierbloesem afkomstig uit Scandinavië. Om aan te lengen of als ingrediënt te gebruiken in gerechten. Probeert u ook eens een scheutje vlierbessensiroop over uw ijs.
Dit product is op ambachtelijke wijze bereid. Er zijn geen kleur- en geurstoffen toegevoegd.
Walnoten zijn voedzaam en rijk aan gezonde vetten, zoals omega-3-vetzuren, die goed zijn voor je hart. Ze bevatten ook eiwitten, vezels en belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine E en magnesium. Deze noten kunnen je helpen om langer een verzadigd gevoel te houden, wat handig is als je wilt snacken zonder te veel te eten. Bovendien dragen ze bij aan een gezonde hersenfunctie dankzij de aanwezigheid van antioxidanten.
Bountiful Walnoten 500 gram.
Walnoten zijn al duizenden jaren bekend in Europa. Walnoten zijn eigenlijk geen noten maar steenvruchten, net als de abrikoos, de kers, de perzik en de pruim.
Walnoten worden wereldwijd in allerlei gerechten verwerkt, bijvoorbeeld in salades, gebak, brood en sommige Franse kazen. Je kunt ze roosteren in de pan of oven, of vers in gerechten verwerken. Je kunt ze ook toevoegen aan een ontbijt van muesli met yoghurt. Walnoten zijn ook in warme gerechten lekker, bijvoorbeeld in een Italiaanse pasta.
Walnoten worden nooit gebrand.
Bountiful biologische Walnoten 150 gram.
Walnoten zijn al duizenden jaren bekend in Europa. Eigenlijk zijn walnoten geen noten maar steenvruchten, net als de abrikoos, de kers, de perzik en de pruim.
Walnoten worden wereldwijd in allerlei gerechten verwerkt, bijvoorbeeld in salades, gebak, brood en sommige Franse kazen. Je kunt ze roosteren in de pan of oven, of vers in gerechten verwerken. Je kunt ze toevoegen aan een ontbijt van muesli met yoghurt. Ze zijn ook in warme gerechten lekker, bijvoorbeeld in een Italiaanse pasta.
Walnoten worden nooit gebrand.
Bountiful Weidebloemen honing creme 900 gram.
Honing is een natuurlijk product. Bijen verzamelen nectar uit bloemen en zetten deze met behulp van enzymen om in honing. De kleur en de smaak van honing wordt vooral bepaald door waar de nectar vandaan komt, maar ook de mate van kristallisatie is van invloed op de smaak. Wanneer de imker een zeer kleine hoeveelheid fijn kristalliserende honing toevoegt en de honing daarna een aantal weken dagelijks roert krijgt hij als eindproduct crèmehoning.
Heerlijk op brood, in de thee en te gebruiken bij koken en bakken. Voor behoud van voedingsstoffen niet verhitten boven 37 graden Celsius.
Onze honing is 100% natuurzuiver en koud geslingerd!
Honing is een natuurlijk product. Bijen verzamelen nectar uit bloemen en zetten deze mbv enzymen om in honing. De kleur en de smaak van honing wordt grotendeels bepaald door de oorsprong van de nectar, maar ook de mate van kristallisatie is van invloed op de smaak.
Heerlijk op brood, in de thee en te gebruiken bij koken en bakken. Voor behoud van voedingsstoffen niet verhitten boven 37 graden Celsius. Onze honing is 100% natuur zuiver en koud geslingerd!
Bountiful Wijnsteen bakpoeder 190 gram.
Wijnsteenbakpoeder is een rijsmiddel voor deeg. Het geeft taart en cake meer volume en maakt het luchtiger.
Wijnsteenbakpoeder is residu dat kristalliseert en zich afzet aan de binnenkant van wijnvaten tijdens de gisting van de wijn. Het verzamelde residu wordt gebruikt als grondstof voor het maken van wijnsteenbakpoeder.
Veel mensen geven de voorkeur aan wijnsteenbakpoeder, omdat dit door zijn samenstelling een natuurlijker soort bakpoeder is.
- 21g wijnsteenbakpoeder is voldoende voor 500g bloem.
Bountiful biologische Wortelsap 750 ml.
Bountiful wortelsap bevat alleen maar sap, sap en sap. Dus geen toegevoegde geur-, kleur- of smaakstoffen. Wortelsap bevat van nature beta caroteen. Onze wortelsap is vetvrij, suikervrij en bevat geen zout.
Onze wortelsap is niet gemaakt van concentraat.
Heerlijk als tussendoortje of als onderdeel van een dieet of sapkuur. Makkelijk, lekker en snel! Wortelsap is ook heel geschikt als basis voor soep, saus en dressing.
Bountiful Zeezout fijn 1 kilo.
Zeezout wordt gewonnen door zeewater in te dampen. Het wordt gebruikt als een ingrediënt in de keuken, maar ook in allerlei andere producten zoals cosmetica.
Bountiful Zeezout grof 1 kilo.
Zeezout wordt gewonnen door zeewater in te dampen. Het wordt gebruikt als een ingrediënt in de keuken, maar ook in allerlei andere producten zoals cosmetica.
Bountiful zeezout grof is geschikt voor gebruik in een zoutmolen.
Bountiful biologische zilvervliesrijst 1000 gram.
Zilvervliesrijst is volkorenrijst. Het heeft een milde, nootachtige smaak en is taaier en voedzamer dan witte rijst. De rijst bederft wel sneller omdat de zemelen en de kiem, die bij de productie van witte rijst verwijderd worden, bederfelijke vetten bevatten. Zilvervliesrijst kan in elk rijstgerecht verwerkt worden.
Een kop ongekookte rijst levert ongeveer 3 koppen gekookte rijst op.
Was de rijst goed in een vergiet tot het water helder is. Doe de rijst in de pan. Voeg 2,5 kop water voor elke kop rijst toe. Breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en houdt het water tegen de kook aan. Doe een deksel op de pan. Kook tot de rijst zacht en het water geabsorbeerd is. Indien nodig afgieten. Laat de rijst tenminste 5 minuten rusten, daarna pas los roeren met een vork en verder verwerken.
Voor een andere smaak, kan de rijst ook gekookt worden in bouillon.
Bountiful's biologische zonnebloemolie wordt verkregen door het koudpersen van zonnebloempitten. Rijk aan linolzuur en zeer geschikt als basis voor koude bereidingen.
Bountiful's biologische zonnebloemolie is bij uitstek geschikt als basis voor koude bereidingen zoals over de sla, in dressings en sauzen. Daarnaast kan het ook verwerkt worden in smoothies en sappen.
Bountiful biologische zonnebloempitten 1 kilo.
Een zonnebloempit (Helianthus annuus) is het zaad van de zonnebloem. Uit zonnebloempitten wordt door persing zonnebloemolie gewonnen. Zonnebloempitten worden veel los verkocht als versnapering. Vooral in landen rond de Middellandse Zee eten veel mensen deze pitten. Ze worden gedroogd, soms geroosterd en om ze langer houdbaar te maken, eventueel met zout of meel omgeven. Ook een deegproduct zoals brood krijgt een pittigere smaak door de toevoeging van zonnebloempitten.
Zonnebloempitten krijgen nog meer smaak wanneer je ze even roostert. Ze zijn dan extra lekker in salades en hartige of zoete gerechten, maar ook in een vegetarische stamppot met andere noten. Vanwege de voedingswaarde van zonnebloempitten zijn ze zeer geschikt als vleesvervangers in vegetarische maaltijden. Ook lekker in muesli.
Bountiful biologische Zonnebloemen pitten 400 gram.
Een zonnebloempit (Helianthus annuus) is het zaad van de zonnebloem. Uit zonnebloempitten wordt door persing zonnebloemolie gewonnen. Zonnebloempitten worden veel los verkocht als versnapering. Vooral in landen rond de Middellandse Zee eten veel mensen deze pitten. Ze worden gedroogd, soms geroosterd en om ze langer houdbaar te maken, eventueel met zout of meel omgeven. Ook een deegproduct zoals brood krijgt een pittigere smaak door de toevoeging van zonnebloempitten.
Zonnebloempitten krijgen nog meer smaak wanneer je ze even roostert. Ze zijn dan extra lekker in salades en hartige of zoete gerechten, maar ook in een vegetarische stamppot met andere noten. Vanwege de voedingswaarde van zonnebloempitten zijn ze zeer geschikt als vleesvervangers in vegetarische maaltijden. Ook lekker in muesli.