Bountiful Pruimen zonder pruimen 500 gram.
Deze gedroogde pruimen zijn afkomstig uit Chili. Gedroogde pruimen kun je als snack eten, daarnaast lenen ze zich uitstekend voor toetjes, door pannenkoeken of als zoetstof voor bijvoorbeeld cakes. Maar gedroogde pruimen smaken ook erg lekker in een gerecht met bijvoorbeeld lamsvlees of in fruitsalades.
Een pruim kun je blenderen samen met ander fruit en eventueel yoghurt, melk of sap, zodat je een lekkere smoothie krijgt.
Gedroogde pruimen zijn een prima zoetstof en een goed alternatief voor geraffineerde suiker.
Bountiful biologische Psyllium vezel 200 gram.
Psyllium husk vezels zijn de buitenste schilletjes van vlozaad. Het product wordt gebruikt door mensen die extra vezels aan hun voeding willen toevoegen, bijvoorbeeld wanneer men een gluten-arm dieet volgt.
Geclassificeerd als oplosbare vezel. Onze psyllium husk vezel bevat geen toevoegingen. Veilig te gebruiken en niet irriterend.
Gebruik maximaal 2 eetlepels per dag met 2 glazen water, soep, vruchtensap of ander vocht. Een theelepel is vaak al voldoende. Je kan de vezel ideaal verwerken in (gluten-arm) brood, yoghurt, muesli en rijstpap. Bij kinderen (6 – 12 jaar) het gebruik beperken tot max. 1 eetlepel per dag. Voldoende drinken bij het gebruik van psyllium. Eventuele geneesmiddelen neemt u beste minimaal 1 uur voor of na het gebruik van psyllium in.
Bountiful biologisch Quinoa 500 gram.
Quinoa is een gewas dat voornamelijk uit Zuid-Amerika komt. Het groeit in landen als Peru en Bolivia, maar komt ook in de Rocky Mountains in de Verenigde Staten voor. Hoewel het erg op een graansoort lijkt, is dit het niet. Toch wordt het vaak als graansoort gegeten. Quinoa is familie van spinazie en rode biet en heeft een nootachtige smaak.
Quinoa kan als vleesvervanger worden gegeten. Ook stilt het de stevige trek.
Lekker ipv rijst, in een salade, in pannenkoekjes, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Er zijn verschillende soorten quinoa te krijgen: rood, zwart, groen en blank. Het smaakt allemaal hetzelfde. Quinoa is in steeds meer supermarkten te vinden en neemt toe aan populariteit.
Quinoa is een gewas dat voornamelijk uit Zuid-Amerika komt. Het groeit in landen als Peru en Bolivia, maar komt ook in de Rocky Mountains in de Verenigde Staten voor. Hoewel het erg op een graansoort lijkt, is dit het niet. Toch wordt het vaak als graansoort gegeten. Quinoa is familie van spinazie en rode biet en heeft een nootachtige smaak.
Bountiful biologische Rode bietensap 750 ml.
De rode biet, gewestelijk kroot, (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. ruba) is een wortelgewas uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae) in het geslacht biet. De rode biet behoort, net als onder andere de suikerbiet, tot de bietensoort Beta vulgaris.
Deze rode bieten sap is op ambachtelijke wijze bereid, zonder enige toevoeging. Hierdoor blijven de pure smaak en het volledige aroma behouden. Het bevat geen geur-, kleur-, en smaakstoffen en is niet gemaakt van concentraat.
Bountiful biologische salade pittenmix 250 gram.
Bountiful biologische salade pittenmix is een mix van zonnebloempitten, pijnboompitten, pompoenpitten en sojavlokken. De mix is heerlijk om over je salade te strooien, maar ook lekker om te snacken of in je muesli of yoghurt te doen. Deze mix is ongebrand.
Sesam is een plant. De zaden van de plant, de sesamzaadjes, zitten in een doosvrucht, deze worden geoogst op het moment dat ze bruin-zwart zijn verkleurd. Sesamzaadjes worden zowel gepeld als ongepeld verkocht.
Sesamzaad wordt in kleine porties gebruikt voor versiering van brood en gebak en andere deegwaren. Sesamzaad kan in gerechten worden gebruikt om er smaak aan te geven. Sesamzaad is meestal rauw en lichtbruin van kleur. Om het zaad te roosteren gebruikt u een pan die u (zonder olie) eerst verhit. De zaadjes hoeven daarna maar kort geroosterd te worden, hooguit twee minuten.
Sesam is een plant. De zaden van de plant, de sesamzaadjes, zitten in een doosvrucht, deze worden geoogst op het moment dat ze bruin-zwart zijn verkleurd. Sesamzaadjes worden zowel gepeld als ongepeld verkocht.
Sesamzaad wordt in kleine porties gebruikt voor versiering van brood en gebak en andere deegwaren. Sesamzaad kan in gerechten worden gebruikt om er smaak aan te geven. Sesamzaad is meestal rauw en lichtbruin van kleur. Om het zaad te roosteren gebruikt u een pan die u (zonder olie) eerst verhit. De zaadjes hoeven daarna maar kort geroosterd te worden, hooguit twee minuten.
Gedroogde vijgen hebben een hoog gehalte aan natuurlijke suikers. Daarom blijven vijgen na de oogst en het drogen zo lang houdbaar. Vijgen worden soms wat wittig, dit kan geen kwaad.
Vijgen zijn heerlijk om zo te eten. Ze verminderen het hongergevoel en de trek in zoetigheid.
Vijgen passen ook goed bij verschillende gerechten. Je gebruikt vijgen in brood en gebak, maar ook bij het wokken geven vijgen een zoetje aan vlees en groenten. Stoom je gedroogde vijgen even in een zeef boven heet water. Ze worden lekker zacht. Vul de vijg met een zoete of hartige vulling. Bijvoorbeeld roomkaas met gember, slagroom met stukjes pistachenoot of een stukje kaas. Zo heb je een heerlijk hapje!
Vijgen zijn vezelrijk.
Bountiful Soja koekjes 200 gram.
De geschiedenis van Oosterse zoutjes gaat terug tot de negende eeuw. Deze werden niet van rijst gemaakt, maar van tarwebloem en hadden een zoete smaak. Pas in de 17e eeuw werd rijst gebruikt in plaats van bloem. Deze zoutjes worden op smaak gemaakt met onder andere knoflook en peper.
Lekker als hartige snack, als tapas hapje of om mee te dippen.
Muesli is een populair ontbijtproduct bestaande uit havervlokken en (gedroogd) fruit, dat met melk of yoghurt wordt gegeten. Yoghurt met muesli kan ook worden genuttigd als nagerecht.
Muesli is in 1900 door de Zwitserse arts Maximilian Oskar Bircher-Benner voor zijn patienten ontwikkeld als dieetspijs. Dr. Bircher-Benner was een van de eerste voedingsdeskundigen die welvaartsziekten toeschreef aan een voeding die niet langer lebensfrisch, oftewel vers uit de natuur, was. Hij ging uit van een vegetarische voeding. Zijn theorie was kortweg dat het menselijk organisme het beste kan gedijen en herstellen door rauwe en zo min mogelijk bewerkte vruchten, zaden en groenten te eten.
Heerlijk door je kwark, yoghurt, melk of probeer eens met een glas vruchtensap. Ook kun je de muesli verwerken in eigen mueslirepen.
Spelt is een eenjarige plant uit het Tarwe geslacht (Triticum). Spelt wordt beschouwd als een primitieve tarwesoort. Het is een graansoort die reeds voor 7000 v. Chr. verbouwd werd. Er komen veel mengvormen met en overgangen naar gewone tarwe voor, omdat spelt gemakkelijk kruist met de vaak in nabijheid verbouwde gewone tarwe.
In recepten kan de genoemde hoeveelheid tarwemeel of bloem door dezelfde hoeveelheid speltmeel of speltbloem worden vervangen
Bountiful Stevia 100 ml vloeibaar.
Stevia is een natuurlijke zoetstof die ongeveer 200 tot 300 keer zo zoet is als suiker. Het mag sinds 2011 in de Europese Unie gebruikt worden. De plant waar het uit geïsoleerd wordt, komt uit de grensstreek tussen Paraguay en Brazilië. Daar is het blad van de plant al eeuwenlang een zoetmiddel. De bladeren worden daar onder andere in de thee gedaan. De bladeren van de steviaplant worden gemalen en geweekt in heet water. Deze oplossing wordt verder gezuiverd tot steviadruppels.
Gebruik 3 druppels stevia ipv 1 klontje suiker.
Bountiful stevia is vrij van suiker, gist, tarwe, gluten, soja, melk, ei, kleurstoffen, aroma en chemische zoetstoffen.
Bountiful Studentenhaver 200 gram.
Een verse en knapperige mengeling van de beste noten en rozijnen. Heerlijk als tussendoortje of als snack na het sporten. Ook kinderen zijn er dol op. Bountiful studentenhaver is ook lekker om door uw brooddeeg heen te doen voor een smakelijk rozijnen-notenbrood.
Bountiful Studentenhaver 500 gram.
Een verse en knapperige mengeling van de beste noten en rozijnen. Heerlijk als tussendoortje of als snack na het sporten. Ook kinderen zijn er dol op. Bountiful studentenhaver is ook lekker om door uw brooddeeg heen te doen voor een smakelijk rozijnen-notenbrood.
Heb je snelle trek op werk, school of straat, dan ben je blij dat er een zakje studentenhaver staat.
Een paar handjes en dan is het gedaan, en kan je er weer even tegenaan.
Bountiful Studentenmix biologisch ongebrand 200 gram.
Een verse en knapperige mengeling van de beste noten en rozijnen. Heerlijk als tussendoortje of als snack na het sporten. Ook kinderen zijn er dol op. Bountiful studentenhaver is ook lekker om door uw brooddeeg heen te doen voor een smakelijk rozijnen-notenbrood.
Stuifmeel of pollen verzamelen de bijen in speciale korfjes aan hun achterpoten. De samenstelling van
stuifmeel lijkt op die van honing, behalve dat er meer eiwitten, vetten en vitaminen in zitten. De imker oogst
stuifmeel met behulp van een 'pollenval', waarin hij ongeveer 10% van de totale pollenproductie opvangt.
De bijen ondervinden hiervan geen hinder. Stuifmeel- pollen worden bij maximaal 40 graden gedroogd en
ondergaan geen verder bewerkingen.