Bountiful Aloe vera biologisch sap 750 ml.
Aloe Vera sap is bereid uit Aloe Vera gel en op ambachtelijke wijze bereid, zonder enige toevoeging. Aan dit sap zijn geen geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Niet gemaakt van concentraat. Hierdoor blijven de pure smaak en het aroma behouden.
Bountiful Amandelen ongebrand 200 gram.
Biologische ongebrande amandelen.
Een ongebrande, energierijke en vezelrijke snack.
Amandelen worden ook gebruikt om mee te koken. Bijvoorbeeld in een runderstoofpotje met pruimen en amandelen.
Gemalen amandelen vormen een ideale basis voor een heerlijke notenpasta.
Bountiful Amandelen wit 500 gram.
Biologische geblancheerde amandelen. Een energierijke en vezelrijke snack.
Een geblancheerde amandel is eigenlijk gewoon een rauwe amandel waarvan het velletje is verwijderd. In veel recepten heb je geblancheerde amandelen nodig, zoals bijvoorbeeld voor amandelmelk, amandelpasta, marsepein en veel Griekse gerechten.
Amandelen worden ook gebruikt om mee te koken. Bijvoorbeeld in een runderstoofpotje met pruimen en amandelen.
Amandelmeel is goed te gebruiken in gebak als vervanging van tarwebloem. Amandelmeel kan verder worden gebruikt voor het bakken van brood, cakes of muffins en bijvoorbeeld voor het bereiden van het deeg voor een hartige quiche.
Bountiful biologische Appelazijn 1 liter.
Bountiful Appelazijn wordt gemaakt van biologisch geteelde appels door middel van een natuurlijk fermentatieproces. De Bountiful appelazijn bevat de ‘moeder’ van de azijn.
Het is geschikt voor zowel inwendig als uitwendig gebruik en kent vele toepassingen. De appelazijn is zeer geschikt als basis voor vinaigrette of marinade.
Drink 3 keer per dag een glas water met 2 theelepels appelazijn. Een enigszins troebele neerslag op de bodem van de fles is normaal.
De Bountiful appelsap is op ambachtelijke wijze bereid. Hierdoor blijft de pure smaak, de voedingsstoffen en het aroma behouden. De appelsap bevat geen geur- en kleurstoffen en is niet bereid uit geconcentreerd sap. De appelsap is gepasteuriseerd.
Bountiful Arrowroot biologisch poeder 190 gram.
Arrowrootpoeder wordt verkregen door wortelstokken van de pijlwortelplant te wassen en daarna te ontdoen van de papierachtige schil. Ze worden daarna opnieuw gewassen, gedroogd en tot pulp vermalen. Na filtering heb je arrowrootpoeder.
Arrowroot is een uitstekend bindmiddel voor romige sauzen en glazuur met neutrale smaak. Tijdens het koken vormt het een perfecte gelei met een gladde consistentie.
Los een beetje arrowrootpoeder op in een koud water, in melk of jus. Vervolgens toevoegen aan het recept en kort aan de kook brengen.
Bountiful biologisch avocado-olie wordt verkregen door het koud persen van biologische avocado's.
De olie is een rijke bron van Vitamine A, D en E en draagt bij aan het stimuleren van een gezond cholesterolgehalte.
Bountiful Baking soda 1 kilo.
Baking soda is een rijsmiddel dat wordt gebruikt bij het bakken. Baking soda is een natuurlijke, minerale stof. Het werkt alleen als er ook een zuur wordt gebruikt. Daarom wordt baking soda in recepten vaak gebruikt in combinatie met citroensap, citroenrasp, azijn, karnemelk of yoghurt.
Ook de combinatie van baking soda met bakpoeder zie je vaak. Aan bakpoeder is al een zuur toegevoegd, waardoor de baking soda zijn werk goed doet.
Daarnaast wordt baking soda gebruikt voor tal van medicinale doeleinden.
In Zuid-Amerika vormt de banaan een van de hoofdbestanddelen van de keuken. Een banaan bevat zetmeel (net als aardappels), een mens heeft zetmeel nodig om zich energiek te voelen. Omdat bananen zoet zijn denken mensen vaak dat ze ongezond zijn. Een mens heeft echter energie nodig, in de juiste hoeveelheden. Bananenchips zijn vezelrijk.
Bananenchips zijn plakjes bakbanaan die kort gefrituurd zijn in kokosolie. Eenmaal afgekoeld worden ze knapperig en zeer smaakvol. Geniet van deze heerlijke snack waar je ook bent. Ook lekker in yoghurt.
Bountiful biologische muesli basis 750 gram.
Muesli is een populair ontbijtproduct bestaande uit havervlokken en (gedroogd) fruit, dat met melk of yoghurt wordt gegeten. Yoghurt met muesli kan ook worden genuttigd als nagerecht.
Muesli is in 1900 door de Zwitserse arts Maximilian Oskar Bircher-Benner voor zijn patienten ontwikkeld als dieetspijs. Dr. Bircher-Benner was een van de eerste voedingsdeskundigen die welvaartsziekten toeschreef aan een voeding die niet langer lebensfrisch, oftewel vers uit de natuur, was. Hij ging uit van een vegetarische voeding. Zijn theorie was kortweg dat het menselijk organisme het beste kan gedijen en herstellen door rauwe en zo min mogelijk bewerkte vruchten, zaden en groenten te eten.
Heerlijk door je kwark, yoghurt, melk of probeer eens met een glas vruchtensap. Ook kun je de muesli verwerken in eigen mueslirepen.
Bountiful biologische Speltvlokken 500 gram.
Spelt is een oude graansoort met een verfijnde smaak. Spelt kan niet goed tegen kunstmest (de plant wordt dan te lang). Aangezien bij de biologische teelt geen kunstmest gebruikt wordt, is spelt een ideaal gewas om biologisch te telen. De korrel blijft zitten in de gesloten kafjes en moet daarom net als haver en gerst gepeld worden. Spelt bevat veel gluten en is daarom heel geschikt voor brood en gebak. Speltvlokken worden gemaakt uit de volledige speltkorrels, die koud worden geplet.
Speltvlokken zijn lekker als ontbijt met melk of yoghurt en te gebruiken in pap, hamburgers of koekjes.
Bountiful Rozijnen blauw ongezwaveld 500 gram.
Deze ongezwavelde rozijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika. Rozijnen zijn misschien wel de bekendste soort gedroogd fruit. Deze rozijnen zijn heerlijk zoet en een bron van vezels. Kortom een gezonde en lekkere snack. Rozijnen zijn ook heerlijk bij b.v. muesli en yoghurt en in taarten en cakes.
Bountiful biologiche boekweitgrutten 500 gram.
Bountiful Boekweitgrutten Bio is geschikt voor allerlei heerlijke moderne en gezonde recepten met boekweitgrutten. Veel mensen denken dat boekweit tot de graansoorten hoort. Dit is echter niet zo. Boekweit is een kruidachtige plant die in Nederland verbouwd wordt, maar van oorsprong uit China komt. De boekweitkorrels zijn de zaden van die plant. De zaadjes die ontdaan zijn van hun dopjes worden vervolgens gebroken. Dit zijn de zogenaamde grutten. Van boekweitgrutten werd vroeger vooral pap gemaakt die vaak met een klontje boter en stroop werd gegeten.
Bountiful Biologische Boekweit vlokken glutenvrij 500 gram.
Boekweit was tot een eeuw geleden een veelgebruikt voedselbron. Boekweit lijkt op graan maar is het niet. De boekweitplant is verwant aan rabarber, varkensgras en veldzuring. De samenstelling van boekweit lijkt veel op die van graan en het heeft een goed benutbare eiwitsamenstelling. Anders dan bij granen is het gluteneiwit bij boekweit in zijn geheel afwezig. Dit is een uitkomst voor baby’s die bij te vroeg eten van gluten last van allergie kunnen krijgen en voor mensen die geen gluten kunnen verdragen.
Veel mensen denken dat boekweit tot de graansoorten hoort. Dit is echter niet zo. Boekweit is een kruidachtige plant die in Nederland verbouwd wordt, maar van oorsprong uit China komt. De boekweitkorrels zijn de zaden van die plant. De vorm van boekweitzaad komt sterk overeen met die van beukennootjes, maar ze zijn veel kleiner. De korrel is driekantig van vorm en heeft een roodbruine dop. Het dopje wordt er voor gebruik afgehaald. Omdat boekweit geen graan is, is het glutenvrij.
Boekweit is vezelrijk. Het meel ervan kan goed worden gemengd met dat van granen, bijvoorbeeld als basis voor pannenkoeken.
Bountiful Bosbessensap 750 ml.
Dit sap is op ambachtelijke wijze bereid, zonder enige toevoeging. Dit betekent dat er geen geur-, kleur-, of smaakstoffen worden toegevoegd aan Bountiful Bosbessensap. Bountiful Bosbessensap kan zowel puur als verdund gedronken worden. Ook is het heerlijk in fruit, desserts, kwark, yoghurt of ontbijtgranen.
Houd de geopende fles in de koelkast en gebruik binnen enkele dagen.
Bruine amandelen zijn niet alleen lekker, maar ook gezond! Ze zitten boordevol goede vetten die goed zijn voor je hart, en ze smaken heerlijk nootachtig. Amandelen zijn ook rijk aan vitamine E, die je cellen beschermt. Ze geven je energie door hun eiwitten, en de vezels helpen je buik tevreden te houden. Of je ze nu alleen eet als snack, toevoegt aan je ontbijt of in salades, bruine amandelen maken alles lekkerder en voegen een gezonde boost toe aan je dag!
Bruine amandelen, ook wel ongepelde amandelen genoemd, zijn een voedzame toevoeging aan een gevarieerd dieet. Ze bevatten gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten, antioxidanten zoals vitamine E, eiwitten en vezels. Deze noten dragen bij aan een gezond cardiovasculair systeem, beschermen tegen oxidatieve schade, ondersteunen de spieropbouw en bevorderen een gezonde spijsvertering.
Bountiful biologische Cacaonibs 250 gram.
Pure cacao nibs zijn gemaakt van biologische rauwe cacaobonen. In tegenstelling tot chocolade zijn cacao nibs ongeraffineerd, ze bevatten geen suiker en melk. In chocolade komen de eigenschappen van cacao niet echt tot hun recht door het gebruik van veel vetten en suikers.
Cacaonibs zijn op verschillende manieren te gebruiken. Ze zijn geschikt als snack, maar je kan ze ook toevoegen aan je ontbijt, smoothie of dessert. Daarnaast kan je cacao nibs ook verwerken in zelfgemaakte chocoladesnoepjes, repen of koekjes.
Bountiful biologische Cacao poeder 150 gram.
Cacaopoeder is afkomstig van de cacaoboon, de vrucht van de cacaoboom. Om cacaopoeder te maken wordt gebruikgemaakt van de cacaomassa van de cacaoboon. Onder hoge druk wordt de massa uitgeperst, zodat er cacaopoeder en -boter ontstaan.
100% puur, onbewerkt en vrij van toevoegingen, rawfood
Cacao poeder kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Je kunt het verwerken in je shake, yoghurt, toevoegen aan broodbeleg of over fruit en muesli strooien. Ook lekker om te gebruiken in bijzondere desserts of om mee te bakken (dan is het geen rawfood meer)
Bountiful Biologische Cashewnoten 150 gram.
De cashewnoot is een van de meest gegeten noten ter wereld.
Deze biologische cashewnoot is geschikt als een heerlijke snack of smakelijk ingredient van maaltijden. In bijvoorbeeld rijstgerechten, salades en smoothies zijn cashewnoten erg lekker. Maak eens een smoothie met kokosmelk, banaan, mango en een handje cashewnoten.
Chiazaad kan direct uit het pak gegeten worden. Of je kunt het door je favoriete gerecht mengen: drankje, smoothie, muesli, ontbijtgraan, salade of wat dan ook. Chiazaad kan jaren bewaard worden.
De snelste en eenvoudigste manier om chiazaad te eten is door een eetlepel chiazaad in een glas water of sap te roeren en het een minuut of 5 te laten staan, dan nog een keer omroeren en opdrinken. Chiazaad kan toegevoegd worden aan jam, notenspread, pindakaas, muesli, ontbijtgranen, sauzen en soepen.
Chiazaad is vezelrijk.
Chiazaden zijn afkomstig van de Salvia Hispanica, een plant die behoort tot de Muntfamilie. Chiazaden werden vroeger bij de Azteken al in de voeding verwerkt en werden anno 2010 gecommercialiseerd in onder andere Argentinie, Bolivia, Ecuador, Guatemala en Mexico. De afgelopen decennia is de populariteit van chiazaden exponentieel toegenomen.
Chiazaad kan direct uit het pak gegeten worden. Of je kunt het door je favoriete gerecht mengen: drankje, smoothie, muesli, ontbijtgraan, salade of wat dan ook. Chiazaad kan jaren bewaard worden.