Bountiful biologische kokosolie met extra virgin 500 ml.
Deze biologische kokosolie extra virgin wordt gemaakt van het verse vrucht vlees van de kokosnoot. Door een speciale persmethode blijft de smaak behouden, wordt een mooie witte kleur verkregen en blijven de voedingswaarden zoveel mogelijk intact.
Kokosolie is geschikt voor bakken, braden, wokken, frituren en ter vervanging van boter op uw boterham. Bij verhitten blijven alle goede eigenschappen van de olie behouden. Het smeltpunt ligt rond 24 a 26 graden, daarom is kokosolie meestal gestold in ons klimaat.
Kokosolie bevat laurine zuur. Kokosolie kan ook gebruikt worden voor de verzorging van huid, haar en tanden.
Bountiful biologische kokoksolie 2 liter.
Deze biologische geurloze kokosolie wordt verkregen uit de ruwe olie van het gedroogde vruchtvlees van de kokosnoot en wordt d.m.v. van stoom ontgeurd.
Kokosolie is geschikt voor bakken, braden, wokken, frituren en ter vervanging van boter op uw boterham. Bij verhitten blijven alle goede eigenschappen van de olie behouden. Het smeltpunt ligt rond 24 a 26 graden, daarom is kokosolie meestal gestold in ons klimaat.
Kokosolie bevat laurine zuur. Kokosolie kan ook gebruikt worden voor de verzorging van huid, haar en tanden.
Bountiful biologische kokosolie 500 ml. Deze biologische geurloze kokosolie wordt verkregen uit de ruwe olie van het gedroogde vruchtvlees van de kokosnoot en wordt d.m.v. van stoom ontgeurd.
Kokosolie is geschikt voor bakken, braden, wokken, frituren en ter vervanging van boter op uw boterham. Bij verhitten blijven alle goede eigenschappen van de olie behouden. Het smeltpunt ligt rond 24 a 26 graden, daarom is kokosolie meestal gestold in ons klimaat.
Kokosolie bevat laurine zuur. Kokosolie kan ook gebruikt worden voor de verzorging van huid, haar en tanden.
Muesli is een populair ontbijtproduct bestaande uit havervlokken en (gedroogd) fruit, dat met melk of yoghurt wordt gegeten. Yoghurt met muesli kan ook worden genuttigd als nagerecht.
Muesli is in 1900 door de Zwitserse arts Maximilian Oskar Bircher-Benner voor zijn patienten ontwikkeld als dieetspijs. Dr. Bircher-Benner was een van de eerste voedingsdeskundigen die welvaartsziekten toeschreef aan een voeding die niet langer lebensfrisch, oftewel vers uit de natuur, was. Hij ging uit van een vegetarische voeding. Zijn theorie was kortweg dat het menselijk organisme het beste kan gedijen en herstellen door rauwe en zo min mogelijk bewerkte vruchten, zaden en groenten te eten.
Bountiful Lijnzaad gebroken 1 kilo.
Lijnzaad is het zaad van vlas. Het wordt gebruikt als grondstof voor lijnzaadolie, dat met behulp van een oliemolen uit het zaad wordt geperst. Het restproduct van dit proces noemt men lijnkoek
Bountiful Lijnzaad gebroken 500 gram.
Lijnzaad is zaad van de vlasplant. Gebroken lijnzaad wordt beter opgenomen door het lichaam dan ongebroken lijnzaad. Het is wel minder lang houdbaar dan ongebroken lijnzaad.
Lijnzaad kan in vele gerechten verwerkt worden. Het kan toegevoegd worden aan muesli en verwerkt worden in brood, koekjes of muffins, maar ook in een pizzabodem. Je kan het over een salade strooien of een zelfs beetje lijnzaad mengen met gekookte rijst (na het koken toevoegen). De mogelijkheden met lijnzaad zijn eindeloos.
Lijnzaad is vezelrijk.
Bountiful Lijnzaad gebroken 400 gram.
Gebroken lijnzaad kan in vele gerechten verwerkt worden. De ongebroken variant is van betere kwaliteit dan de gebroken, dit komt doordat het oxidatie proces geen invloed heeft gehad op het product. Gebroken lijnzaad wordt beter opgenomen door het lichaam dan ongebroken lijnzaad. Lijnzaad pas kort voor gebruik vermalen/breken.
Gebroken Lijnzaad is vezelrijk.
Lijnzaad kan toegevoegd worden aan muesli en kan verwerkt worden in brood, koekjes of muffins, maar ook in een pizzabodem. Je kan het over een salade strooien of een zelfs beetje lijnzaad mengen met gekookte rijst (na het koken toevoegen). De mogelijkheden met lijnzaad zijn eindeloos.
Bountiful Lijnzaad heel 500 gram.
Lijnzaad is zaad van de vlasplant. De ongebroken variant is van betere kwaliteit dan de gebroken, dit komt doordat het oxidatie proces geen invloed heeft gehad op het product. Lijnzaad daarom pas kort voor gebruik vermalen/breken.
Lijnzaad kan in vele gerechten verwerkt worden. Het kan toegevoegd worden aan muesli en verwerkt worden in brood, koekjes of muffins, maar ook in een pizzabodem. Je kan het over een salade strooien of een zelfs beetje lijnzaad mengen met gekookte rijst (na het koken toevoegen). De mogelijkheden met lijnzaad zijn eindeloos.
Lijnzaad is vezelrijk.
Lijnzaad komt van de vlasplant en de olie wordt daarom ook wel vlaszaadolie genoemd. Je kunt lijnzaad prima over een groene salade gebruiken of aan een pasta of rijstmaaltijd toevoegen.
Gebruik van Bountiful Lijnzaadolie kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld om mee te koken. Het is echter niet verstandig om in de olie te bakken of braden. Het is daar niet geschikt voor. Dit komt omdat er schadelijke stoffen vrijkomen als lijnzaadolie op hoge temperatuur verhit wordt. Andere oliën zijn dan geschikter. Wel kan lijnzaadolie heel goed gebruikt worden door bijvoorbeeld een saladedressing, saus, soep of yoghurt.
Bountiful Lijnzaadolie biologisch 500 ml.
Lijnzaad komt van de vlasplant en de olie wordt daarom ook wel vlaszaadolie genoemd. Je kunt lijnzaad prima over een groene salade gebruiken of aan een pasta of rijstmaaltijd toevoegen.
Gebruik van Bountiful Lijnzaadolie kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld om mee te koken. Het is echter niet verstandig om in de olie te bakken of braden. Het is daar niet geschikt voor. Dit komt omdat er schadelijke stoffen vrijkomen als lijnzaadolie op hoge temperatuur verhit wordt. Andere olien zijn dan geschikter. Wel kan lijnzaadolie heel goed gebruikt worden door bijvoorbeeld een saladedressing, saus, soep of yoghurt.
Bountiful biologisch Maca poeder 150 gram.
Maca is een voedzaam knolgewas uit Peru. De wortel wordt gekookt, gedroogd en daarna tot een poeder vermalen. Maca wordt in Peru al ruim 2600 jaar verbouwd. Maca is erg lekker. Het heeft een moutachtige of nootachtige smaak, het doet sommigen denken aan de smaak van boterbabbelaars. Ook heeft het een zeer subtiele scherpte, die aan een radijsje doen denken.
Als je net begint om Maca poeder te gebruiken moet je het langzaam opbouwen. De dagelijkse aanbeveling is 2 theelepels per dag( 2,5g-5g). Het is erg lekker om door de yoghurt te roeren met wat vers fruit, door een smoothie, een fruitsapje of notenmelk te doen en zelfs in je kopje koffie of thee is het heerlijk. Maca krijgt een wel heel bijzondere en lekkere smaak als je het combineert met rauwe cacao. Maca poeder kan aan alle cacao traktaties, zelfgemaakte toetjes, zoete traktaties, salades, saladedressings, jam, bouillons, soepen en puddingen worden toegevoegd. Maca poeder kan ook prima dienen als emulgator.
Mensen met schildklier of bloeddruk problemen, doen er goed aan eerst met hun arts te overleggen of ze maca zonder problemen kunnen gebruiken.
Bountiful Moerbeien biologisch 400 gram.
Moerbeien zijn gedroogde vruchtjes uit warme gebieden zoals Afrika en Azië. Ze hebben licht zoete, honingachtige smaak en zijn iets krokant doordat ze gedroogd worden. Moerbeien zijn puur natuur en erg lekker om toe te voegen aan een smoothie, door de yoghurt te doen of om zo, als lekker tussendoortje, op te eten.
Ook heel lekker in een fruitsalade, in de muesli, in energy bars, studentenhaver, in cake, koekjes of taart.
Moerbeien zijn vezelrijk.
Bountiful mooncrackers 200 gram.
Japanse zoutjes Mooncracker
De geschiedenis van Japanse zoutjes gaat terug tot de negende eeuw. Deze werden niet van rijst gemaakt, maar van (tarwe)bloem en hadden een zoete smaak. Pas in de 17e eeuw werd rijst gebruikt in plaats van bloem. Deze rijstzoutjes worden op smaak gebracht met onder andere sojasaus, zeewier (nori) en sesamzaad.
Lekker als knapperig tussendoortje, als bijgerecht bij een Oosterse maaltijd of als tapas hapje.
Bountiful Notenmelange 150 gram.
Bountiful Notenmelange is een heerlijke mix van verschillende soorten noten. Heerlijk als snack, maar ook lekker in brood of gebak of muesli.
Bountiful biologische olijfolie 500 ml.
Bountiful biologische extra virgin olijfolie wordt koudgeperst uit de hele olijf met pit. Extra virgin olijfolie is olie van de eerste persing, oftewel de duurste kwaliteit olijfolie met de beste smaak. De olie kan verhit worden, maar komt nog beter tot zijn recht in bijvoorbeeld dressings of over de pasta, omdat de smaak dan beter behouden blijft.
Bountiful Paranoten biologisch 200 gram.
De paranoot vind je voornamelijk in Brazilie, Paraguay, Bolivia, Peru en Venezuela. De paranoot ofwel Braziliaanse noot, lijkt op een kokosnoot en groeit aan een boom van 40 tot 60 meter hoog, met een doorsnede van circa twee meter. Deze opvallende bomen staan vooral in het Braziliaanse Amazonegebied. Van november tot en met maart vallen de rijpe vruchten (harde, kegelvormige hulzen) uit de boom. Deze hulzen bevatten elk acht tot twaalf zaden, de voor ons bekende paranoten. Het is lekker om ze zo te eten of in een notenmix. Paranoten kun je prima heel of gebroken door een groene salade mengen. De paranoot doet het prima in een pesto: pureer eens 6 paranoten en wat basilicumblaadjes samen in een vijzel. Paranoten kunnen uitstekend (gebroken) verwerkt worden in brood, cake, koekjes en taarten.
Bountiful biologische Pecan noten 150 gram.
De pecannoot is verre familie van de walnoot, wat aan zijn uiterlijk al te zien is. Pecannoten zijn heerlijk door havermoutpap of als extra toevoeging in de muesli.
De noot is erg populair in de Verenigde Staten. Er wordt daar een traditionele taart van gemaakt, de pecanpie. Vanwege de heerlijke zoetige smaak kunnen de pecannoten ook goed in vleesgerechten, salades en gevogelte verwerkt worden.
Pecannoten kunnen tevens gebruikt worden ter vervanging van vlees in de vegetarische keuken.
Bountiful biologische Pompoenpitten 1 kilo.
Pompoenpitten zijn erg lekker bij salades en een lekkere toevoeging aan een brood. Je kan ze roosteren in de pan en gebruiken als garnering voor diverse gerechten zoals een rauwkostschotel. Ook op een cake smaken ze heel lekker.
Bountiful Pompoenpitten 200 gram.
Pompoenpitten zijn erg lekker bij salades en een lekkere toevoeging aan een brood. Je kan ze roosteren in de pan en gebruiken als garnering voor diverse gerechten zoals een rauwkostschotel. Ook op een cake smaken ze heel lekker.
Bountiful Pruimen zonder pit 1 kilo.
Deze gedroogde pruimen zijn afkomstig uit Chili. Gedroogde pruimen kun je als snack eten, daarnaast lenen ze zich uitstekend voor toetjes, door pannenkoeken of als zoetstof voor bijvoorbeeld cakes. Maar gedroogde pruimen smaken ook erg lekker in een gerecht met bijvoorbeeld lamsvlees of in fruitsalades.
Een pruim kun je blenderen samen met ander fruit en eventueel yoghurt, melk of sap, zodat je een lekkere smoothie krijgt.
Gedroogde pruimen zijn een prima zoetstof en een goed alternatief voor geraffineerde suiker
Bountiful Pruimen zonder pruimen 500 gram.
Deze gedroogde pruimen zijn afkomstig uit Chili. Gedroogde pruimen kun je als snack eten, daarnaast lenen ze zich uitstekend voor toetjes, door pannenkoeken of als zoetstof voor bijvoorbeeld cakes. Maar gedroogde pruimen smaken ook erg lekker in een gerecht met bijvoorbeeld lamsvlees of in fruitsalades.
Een pruim kun je blenderen samen met ander fruit en eventueel yoghurt, melk of sap, zodat je een lekkere smoothie krijgt.
Gedroogde pruimen zijn een prima zoetstof en een goed alternatief voor geraffineerde suiker.