Bountiful biologische kokosolie 500 ml. Deze biologische geurloze kokosolie wordt verkregen uit de ruwe olie van het gedroogde vruchtvlees van de kokosnoot en wordt d.m.v. van stoom ontgeurd.
Kokosolie is geschikt voor bakken, braden, wokken, frituren en ter vervanging van boter op uw boterham. Bij verhitten blijven alle goede eigenschappen van de olie behouden. Het smeltpunt ligt rond 24 a 26 graden, daarom is kokosolie meestal gestold in ons klimaat.
Kokosolie bevat laurine zuur. Kokosolie kan ook gebruikt worden voor de verzorging van huid, haar en tanden.
Muesli is een populair ontbijtproduct bestaande uit havervlokken en (gedroogd) fruit, dat met melk of yoghurt wordt gegeten. Yoghurt met muesli kan ook worden genuttigd als nagerecht.
Muesli is in 1900 door de Zwitserse arts Maximilian Oskar Bircher-Benner voor zijn patienten ontwikkeld als dieetspijs. Dr. Bircher-Benner was een van de eerste voedingsdeskundigen die welvaartsziekten toeschreef aan een voeding die niet langer lebensfrisch, oftewel vers uit de natuur, was. Hij ging uit van een vegetarische voeding. Zijn theorie was kortweg dat het menselijk organisme het beste kan gedijen en herstellen door rauwe en zo min mogelijk bewerkte vruchten, zaden en groenten te eten.
Bountiful Lijnzaad gebroken 500 gram.
Lijnzaad is zaad van de vlasplant. Gebroken lijnzaad wordt beter opgenomen door het lichaam dan ongebroken lijnzaad. Het is wel minder lang houdbaar dan ongebroken lijnzaad.
Lijnzaad kan in vele gerechten verwerkt worden. Het kan toegevoegd worden aan muesli en verwerkt worden in brood, koekjes of muffins, maar ook in een pizzabodem. Je kan het over een salade strooien of een zelfs beetje lijnzaad mengen met gekookte rijst (na het koken toevoegen). De mogelijkheden met lijnzaad zijn eindeloos.
Lijnzaad is vezelrijk.
Bountiful Lijnzaad heel 500 gram.
Lijnzaad is zaad van de vlasplant. De ongebroken variant is van betere kwaliteit dan de gebroken, dit komt doordat het oxidatie proces geen invloed heeft gehad op het product. Lijnzaad daarom pas kort voor gebruik vermalen/breken.
Lijnzaad kan in vele gerechten verwerkt worden. Het kan toegevoegd worden aan muesli en verwerkt worden in brood, koekjes of muffins, maar ook in een pizzabodem. Je kan het over een salade strooien of een zelfs beetje lijnzaad mengen met gekookte rijst (na het koken toevoegen). De mogelijkheden met lijnzaad zijn eindeloos.
Lijnzaad is vezelrijk.
Lijnzaad komt van de vlasplant en de olie wordt daarom ook wel vlaszaadolie genoemd. Je kunt lijnzaad prima over een groene salade gebruiken of aan een pasta of rijstmaaltijd toevoegen.
Gebruik van Bountiful Lijnzaadolie kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld om mee te koken. Het is echter niet verstandig om in de olie te bakken of braden. Het is daar niet geschikt voor. Dit komt omdat er schadelijke stoffen vrijkomen als lijnzaadolie op hoge temperatuur verhit wordt. Andere oliën zijn dan geschikter. Wel kan lijnzaadolie heel goed gebruikt worden door bijvoorbeeld een saladedressing, saus, soep of yoghurt.
Bountiful biologisch Maca poeder 150 gram.
Maca is een voedzaam knolgewas uit Peru. De wortel wordt gekookt, gedroogd en daarna tot een poeder vermalen. Maca wordt in Peru al ruim 2600 jaar verbouwd. Maca is erg lekker. Het heeft een moutachtige of nootachtige smaak, het doet sommigen denken aan de smaak van boterbabbelaars. Ook heeft het een zeer subtiele scherpte, die aan een radijsje doen denken.
Als je net begint om Maca poeder te gebruiken moet je het langzaam opbouwen. De dagelijkse aanbeveling is 2 theelepels per dag( 2,5g-5g). Het is erg lekker om door de yoghurt te roeren met wat vers fruit, door een smoothie, een fruitsapje of notenmelk te doen en zelfs in je kopje koffie of thee is het heerlijk. Maca krijgt een wel heel bijzondere en lekkere smaak als je het combineert met rauwe cacao. Maca poeder kan aan alle cacao traktaties, zelfgemaakte toetjes, zoete traktaties, salades, saladedressings, jam, bouillons, soepen en puddingen worden toegevoegd. Maca poeder kan ook prima dienen als emulgator.
Mensen met schildklier of bloeddruk problemen, doen er goed aan eerst met hun arts te overleggen of ze maca zonder problemen kunnen gebruiken.
Bountiful mooncrackers 200 gram.
Japanse zoutjes Mooncracker
De geschiedenis van Japanse zoutjes gaat terug tot de negende eeuw. Deze werden niet van rijst gemaakt, maar van (tarwe)bloem en hadden een zoete smaak. Pas in de 17e eeuw werd rijst gebruikt in plaats van bloem. Deze rijstzoutjes worden op smaak gebracht met onder andere sojasaus, zeewier (nori) en sesamzaad.
Lekker als knapperig tussendoortje, als bijgerecht bij een Oosterse maaltijd of als tapas hapje.
Bountiful Notenmelange 150 gram.
Bountiful Notenmelange is een heerlijke mix van verschillende soorten noten. Heerlijk als snack, maar ook lekker in brood of gebak of muesli.
Bountiful Paranoten biologisch 200 gram.
De paranoot vind je voornamelijk in Brazilie, Paraguay, Bolivia, Peru en Venezuela. De paranoot ofwel Braziliaanse noot, lijkt op een kokosnoot en groeit aan een boom van 40 tot 60 meter hoog, met een doorsnede van circa twee meter. Deze opvallende bomen staan vooral in het Braziliaanse Amazonegebied. Van november tot en met maart vallen de rijpe vruchten (harde, kegelvormige hulzen) uit de boom. Deze hulzen bevatten elk acht tot twaalf zaden, de voor ons bekende paranoten. Het is lekker om ze zo te eten of in een notenmix. Paranoten kun je prima heel of gebroken door een groene salade mengen. De paranoot doet het prima in een pesto: pureer eens 6 paranoten en wat basilicumblaadjes samen in een vijzel. Paranoten kunnen uitstekend (gebroken) verwerkt worden in brood, cake, koekjes en taarten.
Bountiful biologische Pecan noten 150 gram.
De pecannoot is verre familie van de walnoot, wat aan zijn uiterlijk al te zien is. Pecannoten zijn heerlijk door havermoutpap of als extra toevoeging in de muesli.
De noot is erg populair in de Verenigde Staten. Er wordt daar een traditionele taart van gemaakt, de pecanpie. Vanwege de heerlijke zoetige smaak kunnen de pecannoten ook goed in vleesgerechten, salades en gevogelte verwerkt worden.
Pecannoten kunnen tevens gebruikt worden ter vervanging van vlees in de vegetarische keuken.
Bountiful Pompoenpitten 200 gram.
Pompoenpitten zijn erg lekker bij salades en een lekkere toevoeging aan een brood. Je kan ze roosteren in de pan en gebruiken als garnering voor diverse gerechten zoals een rauwkostschotel. Ook op een cake smaken ze heel lekker.
Bountiful Pruimen zonder pruimen 500 gram.
Deze gedroogde pruimen zijn afkomstig uit Chili. Gedroogde pruimen kun je als snack eten, daarnaast lenen ze zich uitstekend voor toetjes, door pannenkoeken of als zoetstof voor bijvoorbeeld cakes. Maar gedroogde pruimen smaken ook erg lekker in een gerecht met bijvoorbeeld lamsvlees of in fruitsalades.
Een pruim kun je blenderen samen met ander fruit en eventueel yoghurt, melk of sap, zodat je een lekkere smoothie krijgt.
Gedroogde pruimen zijn een prima zoetstof en een goed alternatief voor geraffineerde suiker.
Bountiful biologisch Quinoa 500 gram.
Quinoa is een gewas dat voornamelijk uit Zuid-Amerika komt. Het groeit in landen als Peru en Bolivia, maar komt ook in de Rocky Mountains in de Verenigde Staten voor. Hoewel het erg op een graansoort lijkt, is dit het niet. Toch wordt het vaak als graansoort gegeten. Quinoa is familie van spinazie en rode biet en heeft een nootachtige smaak.
Quinoa kan als vleesvervanger worden gegeten. Ook stilt het de stevige trek.
Lekker ipv rijst, in een salade, in pannenkoekjes, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Er zijn verschillende soorten quinoa te krijgen: rood, zwart, groen en blank. Het smaakt allemaal hetzelfde. Quinoa is in steeds meer supermarkten te vinden en neemt toe aan populariteit.
Bountiful biologische Rode bietensap 750 ml.
De rode biet, gewestelijk kroot, (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. ruba) is een wortelgewas uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae) in het geslacht biet. De rode biet behoort, net als onder andere de suikerbiet, tot de bietensoort Beta vulgaris.
Deze rode bieten sap is op ambachtelijke wijze bereid, zonder enige toevoeging. Hierdoor blijven de pure smaak en het volledige aroma behouden. Het bevat geen geur-, kleur-, en smaakstoffen en is niet gemaakt van concentraat.
Sesam is een plant. De zaden van de plant, de sesamzaadjes, zitten in een doosvrucht, deze worden geoogst op het moment dat ze bruin-zwart zijn verkleurd. Sesamzaadjes worden zowel gepeld als ongepeld verkocht.
Sesamzaad wordt in kleine porties gebruikt voor versiering van brood en gebak en andere deegwaren. Sesamzaad kan in gerechten worden gebruikt om er smaak aan te geven. Sesamzaad is meestal rauw en lichtbruin van kleur. Om het zaad te roosteren gebruikt u een pan die u (zonder olie) eerst verhit. De zaadjes hoeven daarna maar kort geroosterd te worden, hooguit twee minuten.
Bountiful Soja koekjes 200 gram.
De geschiedenis van Oosterse zoutjes gaat terug tot de negende eeuw. Deze werden niet van rijst gemaakt, maar van tarwebloem en hadden een zoete smaak. Pas in de 17e eeuw werd rijst gebruikt in plaats van bloem. Deze zoutjes worden op smaak gemaakt met onder andere knoflook en peper.
Lekker als hartige snack, als tapas hapje of om mee te dippen.
Muesli is een populair ontbijtproduct bestaande uit havervlokken en (gedroogd) fruit, dat met melk of yoghurt wordt gegeten. Yoghurt met muesli kan ook worden genuttigd als nagerecht.
Muesli is in 1900 door de Zwitserse arts Maximilian Oskar Bircher-Benner voor zijn patienten ontwikkeld als dieetspijs. Dr. Bircher-Benner was een van de eerste voedingsdeskundigen die welvaartsziekten toeschreef aan een voeding die niet langer lebensfrisch, oftewel vers uit de natuur, was. Hij ging uit van een vegetarische voeding. Zijn theorie was kortweg dat het menselijk organisme het beste kan gedijen en herstellen door rauwe en zo min mogelijk bewerkte vruchten, zaden en groenten te eten.
Heerlijk door je kwark, yoghurt, melk of probeer eens met een glas vruchtensap. Ook kun je de muesli verwerken in eigen mueslirepen.
Spelt is een eenjarige plant uit het Tarwe geslacht (Triticum). Spelt wordt beschouwd als een primitieve tarwesoort. Het is een graansoort die reeds voor 7000 v. Chr. verbouwd werd. Er komen veel mengvormen met en overgangen naar gewone tarwe voor, omdat spelt gemakkelijk kruist met de vaak in nabijheid verbouwde gewone tarwe.
In recepten kan de genoemde hoeveelheid tarwemeel of bloem door dezelfde hoeveelheid speltmeel of speltbloem worden vervangen
Bountiful Stevia 100 ml vloeibaar.
Stevia is een natuurlijke zoetstof die ongeveer 200 tot 300 keer zo zoet is als suiker. Het mag sinds 2011 in de Europese Unie gebruikt worden. De plant waar het uit geïsoleerd wordt, komt uit de grensstreek tussen Paraguay en Brazilië. Daar is het blad van de plant al eeuwenlang een zoetmiddel. De bladeren worden daar onder andere in de thee gedaan. De bladeren van de steviaplant worden gemalen en geweekt in heet water. Deze oplossing wordt verder gezuiverd tot steviadruppels.
Gebruik 3 druppels stevia ipv 1 klontje suiker.
Bountiful stevia is vrij van suiker, gist, tarwe, gluten, soja, melk, ei, kleurstoffen, aroma en chemische zoetstoffen.
Bountiful Studentenhaver 200 gram.
Een verse en knapperige mengeling van de beste noten en rozijnen. Heerlijk als tussendoortje of als snack na het sporten. Ook kinderen zijn er dol op. Bountiful studentenhaver is ook lekker om door uw brooddeeg heen te doen voor een smakelijk rozijnen-notenbrood.
Bountiful Studentenmix biologisch ongebrand 200 gram.
Een verse en knapperige mengeling van de beste noten en rozijnen. Heerlijk als tussendoortje of als snack na het sporten. Ook kinderen zijn er dol op. Bountiful studentenhaver is ook lekker om door uw brooddeeg heen te doen voor een smakelijk rozijnen-notenbrood.
Bountiful Tarwekiemen 500 gram.
Tarwekiemen zijn de kernen van de tarwekorrels. De tarwe wordt gereinigd, gemalen en gezeefd. De kiemen worden samen met de zemelen gesorteerd op grootte. Om de kiemen te kunnen afscheiden worden ze geplet tot vlokjes die vervolgens worden afgezeefd. Tarwekiemen worden voornamelijk gebruikt als grondstof voor brood. Ze zijn heerlijk zacht van smaak met een vleugje zoet en bitter.
Tarwekiemen zijn heerlijk door je muesli, pap, yoghurt, soep of door je groenten. Ook kun je ze door het deeg doen wanneer je cake of brood gaat bakken.
Tarwekiemen zijn vezelrijk.
Bountiful Tarwekiemolie 250 ml.
De tarwekiem verschijnt als een vlekje op de tarwekorrel, van waaruit de korrel begint te kiemen. Tarwekiemolie wordt uit deze delen van de plant geperst. Voor de beste resultaten moet de olie koudgeperst zijn. Dat wil zeggen dat er in het gehele verwerkingsproces geen warmte aan te pas mag komen.
Het toevoegen van een paar druppels tarwekiemolie aan fruit- en groentesappen maakt het opnemen van in vet oplosbare vitaminen makkelijker. Met andere woorden: je lichaam kan meer vitaminen opnemen als je in verse sappen een theelepeltje olie doet. Tarwekiemolie is niet hitte-stabiel, dus je kunt er niet in bakken. Daarentegen is het bij uitstek geschikt voor de koude keuken. Ook zou je verse gekookte groenten met tarwekiemolie kunnen besprenkelen. Tarwekiemolie wordt het meest gebruikt als basis voor saladedressing of salade.
Bij lage temperaturen kan de tarwekiemolie troebel worden. Dit heeft geen invloed op de voedingswaarde.
Bountiful biologische tarwezemelen 250 gram.
Zemelen zijn de buitenste vliesjes van de tarwekorrel, die vrijkomen bij het tot meel malen van de korrel. Zemelen bevatten veel voedingsvezels. Bij bruinbrood worden de zemelen gedeeltelijk uit het meel verwijderd. Bij witbrood zijn alle zemelen uit het meel verwijderd.
Onze biologische zamelen zijn lekker in de muesli of yoghurt. Ook kan je tarwezemelen over je salade strooien. Voor een goed resultaat, is het belangrijk dat je bij gebruik van tarwezemelen voldoende water drinkt.
Tarwezemelen zijn vezelrijk.