Bountiful biologische Wortelsap 750 ml.
Bountiful wortelsap bevat alleen maar sap, sap en sap. Dus geen toegevoegde geur-, kleur- of smaakstoffen. Wortelsap bevat van nature beta caroteen. Onze wortelsap is vetvrij, suikervrij en bevat geen zout.
Onze wortelsap is niet gemaakt van concentraat.
Heerlijk als tussendoortje of als onderdeel van een dieet of sapkuur. Makkelijk, lekker en snel! Wortelsap is ook heel geschikt als basis voor soep, saus en dressing.
Bountiful Zeezout fijn 1 kilo.
Zeezout wordt gewonnen door zeewater in te dampen. Het wordt gebruikt als een ingrediënt in de keuken, maar ook in allerlei andere producten zoals cosmetica.
Bountiful Zeezout grof 1 kilo.
Zeezout wordt gewonnen door zeewater in te dampen. Het wordt gebruikt als een ingrediënt in de keuken, maar ook in allerlei andere producten zoals cosmetica.
Bountiful zeezout grof is geschikt voor gebruik in een zoutmolen.
Bountiful biologische zilvervliesrijst 1000 gram.
Zilvervliesrijst is volkorenrijst. Het heeft een milde, nootachtige smaak en is taaier en voedzamer dan witte rijst. De rijst bederft wel sneller omdat de zemelen en de kiem, die bij de productie van witte rijst verwijderd worden, bederfelijke vetten bevatten. Zilvervliesrijst kan in elk rijstgerecht verwerkt worden.
Een kop ongekookte rijst levert ongeveer 3 koppen gekookte rijst op.
Was de rijst goed in een vergiet tot het water helder is. Doe de rijst in de pan. Voeg 2,5 kop water voor elke kop rijst toe. Breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en houdt het water tegen de kook aan. Doe een deksel op de pan. Kook tot de rijst zacht en het water geabsorbeerd is. Indien nodig afgieten. Laat de rijst tenminste 5 minuten rusten, daarna pas los roeren met een vork en verder verwerken.
Voor een andere smaak, kan de rijst ook gekookt worden in bouillon.
Bountiful's biologische zonnebloemolie wordt verkregen door het koudpersen van zonnebloempitten. Rijk aan linolzuur en zeer geschikt als basis voor koude bereidingen.
Bountiful's biologische zonnebloemolie is bij uitstek geschikt als basis voor koude bereidingen zoals over de sla, in dressings en sauzen. Daarnaast kan het ook verwerkt worden in smoothies en sappen.
Bountiful biologische zonnebloempitten 1 kilo.
Een zonnebloempit (Helianthus annuus) is het zaad van de zonnebloem. Uit zonnebloempitten wordt door persing zonnebloemolie gewonnen. Zonnebloempitten worden veel los verkocht als versnapering. Vooral in landen rond de Middellandse Zee eten veel mensen deze pitten. Ze worden gedroogd, soms geroosterd en om ze langer houdbaar te maken, eventueel met zout of meel omgeven. Ook een deegproduct zoals brood krijgt een pittigere smaak door de toevoeging van zonnebloempitten.
Zonnebloempitten krijgen nog meer smaak wanneer je ze even roostert. Ze zijn dan extra lekker in salades en hartige of zoete gerechten, maar ook in een vegetarische stamppot met andere noten. Vanwege de voedingswaarde van zonnebloempitten zijn ze zeer geschikt als vleesvervangers in vegetarische maaltijden. Ook lekker in muesli.
Bountiful biologische Zonnebloemen pitten 400 gram.
Een zonnebloempit (Helianthus annuus) is het zaad van de zonnebloem. Uit zonnebloempitten wordt door persing zonnebloemolie gewonnen. Zonnebloempitten worden veel los verkocht als versnapering. Vooral in landen rond de Middellandse Zee eten veel mensen deze pitten. Ze worden gedroogd, soms geroosterd en om ze langer houdbaar te maken, eventueel met zout of meel omgeven. Ook een deegproduct zoals brood krijgt een pittigere smaak door de toevoeging van zonnebloempitten.
Zonnebloempitten krijgen nog meer smaak wanneer je ze even roostert. Ze zijn dan extra lekker in salades en hartige of zoete gerechten, maar ook in een vegetarische stamppot met andere noten. Vanwege de voedingswaarde van zonnebloempitten zijn ze zeer geschikt als vleesvervangers in vegetarische maaltijden. Ook lekker in muesli.
Bountiful Bloeddruk abrikozen 500 gram.
Zure abrikozen hebben een andere smaak en samenstelling dan gewone abrikozen, dit komt omdat ze op andere grond verbouwd worden. Voor het drogen worden de vruchten in een lichtzuur zwavelbad gewassen. Dit zorgt ervoor dat de kleur mooier blijft en de houdbaarheid wordt verlengd. De voedingsstoffen blijven hierbij bewaard.
Abrikozen worden vermalen en verwerkt in andere producten als alternatief voor suiker en andere zoetmiddelen. Lekker in allerlei gerechten. Abrikozen zijn vezelrijk en prima om regelmatig te eten.