Bountiful Lijnzaad heel 500 gram.
Lijnzaad is zaad van de vlasplant. De ongebroken variant is van betere kwaliteit dan de gebroken, dit komt doordat het oxidatie proces geen invloed heeft gehad op het product. Lijnzaad daarom pas kort voor gebruik vermalen/breken.
Lijnzaad kan in vele gerechten verwerkt worden. Het kan toegevoegd worden aan muesli en verwerkt worden in brood, koekjes of muffins, maar ook in een pizzabodem. Je kan het over een salade strooien of een zelfs beetje lijnzaad mengen met gekookte rijst (na het koken toevoegen). De mogelijkheden met lijnzaad zijn eindeloos.
Lijnzaad is vezelrijk.
Lijnzaad is zaad van de vlasplant. De ongebroken variant is van betere kwaliteit dan de gebroken, dit komt doordat het oxidatie proces geen invloed heeft gehad op het product. Lijnzaad daarom pas kort voor gebruik vermalen/breken. Lijnzaad kan in vele gerechten verwerkt worden. Lijnzaad is vezelrijk.
Lijnzaad komt van de vlasplant en de olie wordt daarom ook wel vlaszaadolie genoemd. Je kunt lijnzaad prima over een groene salade gebruiken of aan een pasta of rijstmaaltijd toevoegen.
Gebruik van Bountiful Lijnzaadolie kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld om mee te koken. Het is echter niet verstandig om in de olie te bakken of braden. Het is daar niet geschikt voor. Dit komt omdat er schadelijke stoffen vrijkomen als lijnzaadolie op hoge temperatuur verhit wordt. Andere oliën zijn dan geschikter. Wel kan lijnzaadolie heel goed gebruikt worden door bijvoorbeeld een saladedressing, saus, soep of yoghurt.
Bountiful Lijnzaadolie biologisch 500 ml.
Lijnzaad komt van de vlasplant en de olie wordt daarom ook wel vlaszaadolie genoemd. Je kunt lijnzaad prima over een groene salade gebruiken of aan een pasta of rijstmaaltijd toevoegen.
Gebruik van Bountiful Lijnzaadolie kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld om mee te koken. Het is echter niet verstandig om in de olie te bakken of braden. Het is daar niet geschikt voor. Dit komt omdat er schadelijke stoffen vrijkomen als lijnzaadolie op hoge temperatuur verhit wordt. Andere olien zijn dan geschikter. Wel kan lijnzaadolie heel goed gebruikt worden door bijvoorbeeld een saladedressing, saus, soep of yoghurt.
Bountiful biologisch Maca poeder 150 gram.
Maca is een voedzaam knolgewas uit Peru. De wortel wordt gekookt, gedroogd en daarna tot een poeder vermalen. Maca wordt in Peru al ruim 2600 jaar verbouwd. Maca is erg lekker. Het heeft een moutachtige of nootachtige smaak, het doet sommigen denken aan de smaak van boterbabbelaars. Ook heeft het een zeer subtiele scherpte, die aan een radijsje doen denken.
Als je net begint om Maca poeder te gebruiken moet je het langzaam opbouwen. De dagelijkse aanbeveling is 2 theelepels per dag( 2,5g-5g). Het is erg lekker om door de yoghurt te roeren met wat vers fruit, door een smoothie, een fruitsapje of notenmelk te doen en zelfs in je kopje koffie of thee is het heerlijk. Maca krijgt een wel heel bijzondere en lekkere smaak als je het combineert met rauwe cacao. Maca poeder kan aan alle cacao traktaties, zelfgemaakte toetjes, zoete traktaties, salades, saladedressings, jam, bouillons, soepen en puddingen worden toegevoegd. Maca poeder kan ook prima dienen als emulgator.
Mensen met schildklier of bloeddruk problemen, doen er goed aan eerst met hun arts te overleggen of ze maca zonder problemen kunnen gebruiken.
Bountiful Aloe vera biologisch sap 750 ml.
Aloe Vera sap is bereid uit Aloe Vera gel en op ambachtelijke wijze bereid, zonder enige toevoeging. Aan dit sap zijn geen geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Niet gemaakt van concentraat. Hierdoor blijven de pure smaak en het aroma behouden.
Bountiful Moerbeien biologisch 400 gram.
Moerbeien zijn gedroogde vruchtjes uit warme gebieden zoals Afrika en Azië. Ze hebben licht zoete, honingachtige smaak en zijn iets krokant doordat ze gedroogd worden. Moerbeien zijn puur natuur en erg lekker om toe te voegen aan een smoothie, door de yoghurt te doen of om zo, als lekker tussendoortje, op te eten.
Ook heel lekker in een fruitsalade, in de muesli, in energy bars, studentenhaver, in cake, koekjes of taart.
Moerbeien zijn vezelrijk.
Bountiful mooncrackers 200 gram.
Japanse zoutjes Mooncracker
De geschiedenis van Japanse zoutjes gaat terug tot de negende eeuw. Deze werden niet van rijst gemaakt, maar van (tarwe)bloem en hadden een zoete smaak. Pas in de 17e eeuw werd rijst gebruikt in plaats van bloem. Deze rijstzoutjes worden op smaak gebracht met onder andere sojasaus, zeewier (nori) en sesamzaad.
Lekker als knapperig tussendoortje, als bijgerecht bij een Oosterse maaltijd of als tapas hapje.
Paranoten zijn gezond omdat ze vol zitten met antioxidanten, wat goed is voor je immuunsysteem en schildklier. Ze bevatten ook gezonde vetten en eiwitten die je algemene gezondheid bevorderen. Het eten van paranoten helpt je seleniumniveau op peil te houden
De paranoot vind je voornamelijk in Brazilie, Paraguay, Bolivia, Peru en Venezuela. De paranoot ofwel Braziliaanse noot, lijkt op een kokosnoot en groeit aan een boom van 40 tot 60 meter hoog, met een doorsnede van circa twee meter. Deze opvallende bomen staan vooral in het Braziliaanse Amazonegebied. Van november tot en met maart vallen de rijpe vruchten (harde, kegelvormige hulzen) uit de boom. Deze hulzen bevatten elk acht tot twaalf zaden, de voor ons bekende paranoten.
Verse paranoten zijn (onder het bruine schilletje) ivoorwit van kleur. Zijn ze geel van kleur, dan zijn ze te oud. Weet je het niet zeker, bijt dan een klein stukje af, en let goed op de nasmaak; is de noot niet vers genoeg meer, dan zal je dat zeker proeven.
Het is lekker om ze zo te eten of in een notenmix. Paranoten kun je prima heel of gebroken door een groene salade mengen. De paranoot doet het prima in een pesto: pureer eens 6 paranoten en wat basilicumblaadjes samen in een vijzel. Paranoten kunnen uitstekend (gebroken) verwerkt worden in brood, cake, koekjes en taarten.
Bountiful Paranoten biologisch 200 gram.
De paranoot vind je voornamelijk in Brazilie, Paraguay, Bolivia, Peru en Venezuela. De paranoot ofwel Braziliaanse noot, lijkt op een kokosnoot en groeit aan een boom van 40 tot 60 meter hoog, met een doorsnede van circa twee meter. Deze opvallende bomen staan vooral in het Braziliaanse Amazonegebied. Van november tot en met maart vallen de rijpe vruchten (harde, kegelvormige hulzen) uit de boom. Deze hulzen bevatten elk acht tot twaalf zaden, de voor ons bekende paranoten. Het is lekker om ze zo te eten of in een notenmix. Paranoten kun je prima heel of gebroken door een groene salade mengen. De paranoot doet het prima in een pesto: pureer eens 6 paranoten en wat basilicumblaadjes samen in een vijzel. Paranoten kunnen uitstekend (gebroken) verwerkt worden in brood, cake, koekjes en taarten.
De pecannoot is verre familie van de walnoot, wat aan zijn uiterlijk al te zien is. Pecannoten zijn heerlijk door havermoutpap, als extra toevoeging in de muesli en in tal van andere gerechten.
Bountiful biologische Pecan noten 150 gram.
De pecannoot is verre familie van de walnoot, wat aan zijn uiterlijk al te zien is. Pecannoten zijn heerlijk door havermoutpap of als extra toevoeging in de muesli.
De noot is erg populair in de Verenigde Staten. Er wordt daar een traditionele taart van gemaakt, de pecanpie. Vanwege de heerlijke zoetige smaak kunnen de pecannoten ook goed in vleesgerechten, salades en gevogelte verwerkt worden.
Pecannoten kunnen tevens gebruikt worden ter vervanging van vlees in de vegetarische keuken.
Bountiful Pompoenpitten 200 gram.
Pompoenpitten zijn erg lekker bij salades en een lekkere toevoeging aan een brood. Je kan ze roosteren in de pan en gebruiken als garnering voor diverse gerechten zoals een rauwkostschotel. Ook op een cake smaken ze heel lekker.
Bountiful Pruimen zonder pit 1 kilo.
Deze gedroogde pruimen zijn afkomstig uit Chili. Gedroogde pruimen kun je als snack eten, daarnaast lenen ze zich uitstekend voor toetjes, door pannenkoeken of als zoetstof voor bijvoorbeeld cakes. Maar gedroogde pruimen smaken ook erg lekker in een gerecht met bijvoorbeeld lamsvlees of in fruitsalades.
Een pruim kun je blenderen samen met ander fruit en eventueel yoghurt, melk of sap, zodat je een lekkere smoothie krijgt.
Gedroogde pruimen zijn een prima zoetstof en een goed alternatief voor geraffineerde suiker
Bountiful Pruimen zonder pruimen 500 gram.
Deze gedroogde pruimen zijn afkomstig uit Chili. Gedroogde pruimen kun je als snack eten, daarnaast lenen ze zich uitstekend voor toetjes, door pannenkoeken of als zoetstof voor bijvoorbeeld cakes. Maar gedroogde pruimen smaken ook erg lekker in een gerecht met bijvoorbeeld lamsvlees of in fruitsalades.
Een pruim kun je blenderen samen met ander fruit en eventueel yoghurt, melk of sap, zodat je een lekkere smoothie krijgt.
Gedroogde pruimen zijn een prima zoetstof en een goed alternatief voor geraffineerde suiker.
Bountiful biologische Psyllium vezel 200 gram.
Psyllium husk vezels zijn de buitenste schilletjes van vlozaad. Het product wordt gebruikt door mensen die extra vezels aan hun voeding willen toevoegen, bijvoorbeeld wanneer men een gluten-arm dieet volgt.
Geclassificeerd als oplosbare vezel. Onze psyllium husk vezel bevat geen toevoegingen. Veilig te gebruiken en niet irriterend.
Gebruik maximaal 2 eetlepels per dag met 2 glazen water, soep, vruchtensap of ander vocht. Een theelepel is vaak al voldoende. Je kan de vezel ideaal verwerken in (gluten-arm) brood, yoghurt, muesli en rijstpap. Bij kinderen (6 – 12 jaar) het gebruik beperken tot max. 1 eetlepel per dag. Voldoende drinken bij het gebruik van psyllium. Eventuele geneesmiddelen neemt u beste minimaal 1 uur voor of na het gebruik van psyllium in.
Bountiful biologisch Quinoa 500 gram.
Quinoa is een gewas dat voornamelijk uit Zuid-Amerika komt. Het groeit in landen als Peru en Bolivia, maar komt ook in de Rocky Mountains in de Verenigde Staten voor. Hoewel het erg op een graansoort lijkt, is dit het niet. Toch wordt het vaak als graansoort gegeten. Quinoa is familie van spinazie en rode biet en heeft een nootachtige smaak.
Quinoa kan als vleesvervanger worden gegeten. Ook stilt het de stevige trek.
Lekker ipv rijst, in een salade, in pannenkoekjes, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Er zijn verschillende soorten quinoa te krijgen: rood, zwart, groen en blank. Het smaakt allemaal hetzelfde. Quinoa is in steeds meer supermarkten te vinden en neemt toe aan populariteit.
Quinoa is een gewas dat voornamelijk uit Zuid-Amerika komt. Het groeit in landen als Peru en Bolivia, maar komt ook in de Rocky Mountains in de Verenigde Staten voor. Hoewel het erg op een graansoort lijkt, is dit het niet. Toch wordt het vaak als graansoort gegeten. Quinoa is familie van spinazie en rode biet en heeft een nootachtige smaak.